Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 13 dakika önce

Galaxy S25 sızdırıldı... Samsung'dan çok konuşulacak 'batarya' özelliği

Samsung, Galaxy S25'in bataryasına yapay zeka desteği ekleyerek pil ömrünü yüzde 10 artıracak. İyi haber şu ki, yeni özellik telefonun performansını etkilemeyecek.
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 53 dakika önce

'Mavi yaka' tarihe karışacak! Yapay zekanın yeni getirisi 'metal yaka'

Fütürist Alphan Manas, yapay zeka ve teknolojik gelişmelerin iş dünyasında radikal değişikliklere neden olacağını belirterek, mavi yakalıların tarih olacağını ve "metal yaka" kavramının hayatımıza gireceğini söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
6 saat 47 dakika önce

Nintendo Başkanı, Switch 2 için tarih verdi

Nintendo, uzun süredir beklenen yeni el oyun konsolu için tanıtım yapacağı tarihi açıkladı. Ayrıca haziran ayında düzenlenecek Nintendo Direct etkinliğinde konsolun yazılımıyla ilgili gelişmelerden bahsedecek.
 - Bilim insanlarından çarpıcı araştırma
7 saat 16 dakika önce

Acıklı filmler izleyenler daha çok para harcıyor! İşte şaşırtan sebebi

Bir araştırmaya göre, hüzünlü film izleyenlerin ani satın alımlar yapma olasılığı daha yüksek, çünkü üzüntü dar görüşlü davranışları tetikliyor. Üzgün insanlar, alışveriş yaparak anlık rahatlama sağlamak istiyor.
Teknoloji - Teknoloji
7 saat 59 dakika önce

Theia çarpışması: Ay'ı oluşturan 'antik gezegenin' kalıntılarının yeri tespit edildi

Bilim insanları, Theia'nın Dünya'ya çarpması sonucunda Ay'ın meydana geldiği teorisini güçlendiren yeni kanıtlar elde etti. Bu teoriye göre aynı zamanda Theia'nın parçaları Afrika ve Pasifik'in derinliklerinde bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
8 saat 48 dakika önce

Bomba iddia: Apple elektrikli otomobil sektörüne geri dönebilir, ama başka şekilde

Apple, Project Titan adı altında geliştirdiği elektrikli otomobil projesini iptal ettikten sonra, elektrikli araç sektörüne geri dönmeyi planlıyor ve bir şirketle ortaklık kurma olasılığını değerlendiriyor.
Teknoloji - Teknoloji
9 saat 19 dakika önce

Devletlerin siber güvenliği yapay zekaya emanet: Google Threat Intelligence tanıtıldı

Google, kötü amaçlı yazılım saldırılarını azaltarak kurumların potansiyel tehditleri önceden tespit etmelerini sağlayan "Google Threat Intelligence" hizmetini duyurdu.
Teknoloji - Teknoloji
10 saat 2 dakika önce

iPhone 16 çıkmadan 17 sızdırıldı: Apple'dan bir üzen bir sevindiren değişiklik

Apple'ın gelecek iPhone 17 serisi için sızıntılar ortaya çıktı. İddialara göre Pro ve Pro Max modelleri 12 GB RAM'e sahip olacak, ayrıca Plus modeli yerine Slim modeli tanıtılabilir.
 - Yeni görüntüler geldi
10 saat 7 dakika önce

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi

Türkiye'nin savunma sanayii alanında en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu dün başarıyla gerçekleştirdi. KAAN'ın nefesleri kesen uçuşundan yeni görüntüler geldi. İşte o anlar...
Teknoloji - Teknoloji
10 saat 34 dakika önce

Elon Musk'a rakip olacaktı: Boeing Starliner uçuşuna 'valf' engeli!

Boeing'in Starliner kapsülüyle gerçekleştirmeyi planladığı ISS test uçuşu, Atlas V roketindeki teknik bir sorun nedeniyle iptal edildi. Yeniden deneme için ekipler, teknik sorunun çözümünü bekliyor.
 - İkinci Türk astronot uzaya gidiyor
11 saat 8 dakika önce

Bakan Kacır tarih verdi: İkinci Türk astronot Atasever yörünge altı uçuşa katılacak

Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay programı kapsamında, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu yapacağını duyurarak, uluslararası işbirliği ve uzay keşfi hedeflerine vurgu yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
11 saat 47 dakika önce

PlayStation 5 Pro'nun GPU'su sızdı... Oyuncuları sevinçten havaya uçuracak değişiklik

2024 yılı sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 Pro, standart PS5'e göre oyun performansını artıracak çok önemli yeniliklerle gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
12 saat 33 dakika önce

İmkansızı başardılar! Uzaya Bluetooth ile bağlantı kuruldu

Hubble Network, uzayla Bluetooth bağlantısı kurarak, dünya genelinde milyonlarca cihazın bağlantıda kalmasını sağlayacak bir teknoloji başarısına imza attı.
Teknoloji - Teknoloji
06 Mayıs 2024 - 18:30

iPhone 17 tasarımı farklı olacak, Plus değil Slim geliyor

Analistler, Apple'ın iPhone 17 serisinde büyük bir değişiklik yapacağını ve Plus model yerine Slim modelini tanıtacağını iddia ediyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
06 Mayıs 2024 - 17:15

Katlanabilir ilk iPhone 2026 yılında çıkacak

Jeff Pu'nun sızdırdığı bilgilere göre, Apple'ın katlanabilir ekranlı iPhone'u ne zaman piyasaya sürülecek belli oldu. Peki, katlanabilir iPhone nasıl olacak? İşte beklenen tarih ve detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
06 Mayıs 2024 - 16:51

6G teknolojisine geçen ilk ülke Japonya oldu

Japonya merkezli teknoloji konsorsiyumu, 6G teknolojisinin ilk adımlarını attı. Prototip cihaz, 100 metre mesafede 100 gigabit veri aktarımı sağlıyor. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
06 Mayıs 2024 - 05:43

Tesla'nın Optimus'u artık insanı korkutacak boyutta! Yeni yetenek kazandı

Tesla'nın insansı robotu Optimus'un fabrikada yeni kazandığı yeteneklerini sergilediği son videoyu sosyal medya hesabından paylaşıldı. Optimus'un artık fabrikalarda insan gücünün yerini tutabilecek basit işleri yaptığı görüldü.
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2024 - 19:44

YouTube yeni "İleri Atla" özelliği ile videolarda herkesin atladığı kısımları otomatik gizleyecek

Yeni "İleri Atla" özelliği, YouTube Premium üyelerinin videolardaki atlanan bölümleri otomatik olarak gizlemesine olanak tanıyor. İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2024 - 13:48

Apple GPT, 2024 sonlarında iOS 18 ile yayınlanacak

Apple, iOS 18 ile yapay zeka teknolojisine odaklanan devasa bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor. Yeni işletim sistemi, özellikle yapay zeka alanında çığır açacak ve Ajax yapay zeka modeliyle donatılacak. Peki, Apple GPT ne zaman çıkacak? İşte detaylar...
Teknoloji - Teknoloji
05 Mayıs 2024 - 13:10

Apple, ekran altı FaceID teknolojisini 2026'ya erteledi

Apple, beklenen ekran altı FaceID teknolojisini 2026 yılına kadar ertelediğini duyurdu. Ekran altı FaceID'nin geleceği kesin olsa da hangi iPhone modelinde geleceği belirsizliğini koruyor. Peki, bu teknoloji ne zaman gelecek? İşte detaylar...
Sona Git