Tgrt Haber

Atsa kolay, atmasa olay!

10 Nisan 2024 08:36 | Güncelleme :10 Nisan 2024 08:45

Sezon başından bu zamana kadar her türlü eleştirilerin hedefinde olan Mauro Icardi, Süper Kupa mücadelesinde Fenerbahçe U19 takımına attığı gol yine olay oldu. Icardi’ye bu zamana kadar neler söylendi neler... "Fazla kilosu var" dendi,  "Sakat, sadece penaltıdan atıyor" dendi.

Bu kez de 48 saniyede Fenerbahçe’nin genç takımına kaydettiği gol "kolay" görüldü. Yani Icardi ne yaparsa yapsın, golünü atıp uykuya daldı…

Protestoyu Galatasaray mı yapsın?

Şimdi gelelim asıl olaya. 19 yaşındaki çocuklara karşı neden ilk saniye de gol atmak yerine Galatasaraylı futbolcular topu dışarıya atmamış?

Süper Kupa mücadelesine A takım ile çıkmak yerine U19 takımıyla saha çıkarak protesto eden Fenerbahçe değil mi? Neden o halde Galatasaraylı futbolculardan topu dışarıya atılması beklendi? Protestoyu Galatasaray mı yaptı?

Hatta ilk saniyelerde sarı-kırmızı takım kendi alanında kısa pas yaparken Fenerbahçeli gençler alan baskısı yapıyordu. Galatasaray’ın yarı sahasında Fenerbahçe topu kapsa, topu taça mı atardı yoksa gol atma şansını mı denerdi, sizlere soruyorum.

Trabzonspor örneği

Maçtan çekilmek için illa topun sahayı terk etmesi mi gerekiyor? Buna şu örneği vereceğim: Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında maçın ilk bölümünde hareketsiz kendi alanında birbirlerine sarılarak TFF’yi protesto etmişti.

Konyasporlu futbolcular ise kendi alanında top çevirdi. Sarı-lacivertli futbolcularda buna bezer bir protesto yapsa, ön alan baskısı yapmasa Galatasaray’da bence ona göre karşılık verirdi.

Süper Kupa Pendik maçına

Fenerbahçe sahadan çekildiği için bu maç tarihe 3-0 hükmen olarak geçecek. Maç yarıda kesildiğinden, Galatasaray kupayı Şanlıurfa’da alamadı. Sarı-kırmızılı takım bu haftaki Alanya deplasmanından sonra iç sahada Pendik ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele öncesi Süper Kupa’yı Galatasaraylı futbolcular havaya kaldıracak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Sahada Winner…
6 Mayıs 2024
Bir taşla iki kuş
30 Nisan 2024