Tgrt Haber

O‘kan’ kimsede yok!

16 Nisan 2024 15:55 | Güncelleme :16 Nisan 2024 15:56

Galatasaray’ı 13. sıralardan alıp şampiyon yapan Okan Hoca, bu sezonda her hafta kırdığı yeni rekorlar sarı-kırmızılı takımın başına geldiği günden beri Türkiye’nin açık ara en iyi teknik adamı olarak yoluna devam ediyor. Hocalık performansı ve galibiyet serisiyle de Avrupa’da da devler yarışıyor. Özellikle bu sezonu devşirme futbolcularla tamamlayacak olan hoca adeta destan yazıyor. Hatta biz ona devşirme demeyelim, ne diyelim? Bence; Joker! Hoca, Barış Alper Yılmaz’ı neredeyse sahanın her yerinde oynatırken aynı şekilde Kaan Ayhan’dan da faydalandı. Şunu da unutmamak gerekli Kaan Ayhan sakatlığının olmasına rağmen sezon sonuna kadar fedakarlık yaparak forma giymeye devam ediyor.

Satranç gibi…

Gelelim Alanyaspor mücadelesine… İlk 45 dakikada Galatasaray’ı Nelsson ayakta tutarken, 2. Yarı oyunu iyi okuyan ve satranç oynar gibi hamlede bulunan Okan Hoca, Hakim Ziyech’i adeta çilingir olarak kullandı. Ceza sahası dışından, kaleye “Vur” emri veren Buruk, oyuncuların harika yetenekleriyle de bir mücadeleden daha galip ayrılarak geri sayıma geçti. Barış Alper Yılmaz’ı da unutmamak gerekli. 2 golün mimarı olan Yılmaz, adeta CTRL+C ve CTRL+V tarzından goller kaydetti. Barış’a boşuna joker denilmiyor!

Forma adaleti

Galatasaray forması ile ilk maçına Alanya deplasmanında çıkan Serge Aurier beklentilerin çok altında kaldı. Karşılaşma öncesi son taktik antrenmanında özellikle oynamak istediğini teknik ekibe ileten Aurier’i Okan Hoca kırmadı fakat onun kötü performansı hayal kırıklığı oluşturdu. Normal şartlarda Kaan Ayhan ile mücadeleye başlama planı yapan hoca, antrenmanlarda kim iyi ve istekliye o kişiye şans veriyor. Aurier’in antrenmandaki performansı sahaya yansımayınca 2. Yarı yerini Kaan’a bıraktı. Sahadaki bir diğer zayıf ismi ise; Kerem Aktürkoğlu. Her ne kadar taktik amaçlı oyunda alınsa bile son haftalardaki futbolu iç açıcı değil. Şuna da değinmeden geçemeyeceğim; Kerem Demirbay’da son 2 haftadır kötü futbolunu sürdürüyor. Kalan 6 haftada her futbolcu maksimumunu sahaya koymalı. Yeri gelmişken forma adaletinden de bahsetmek harika olur. Bu sezon nerdeyse her futbolcuya forma veren Buruk, futbolculara karşı iyi niyetini de gösteriyor. İşte Okan Hoca’nın kazandı nokta; Sevgi ve saygı….

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şaban yenipunar 16 Nisan 2024 19:12

Harika bir haber olmuş teşekkürler