Tgrt Haber

‘Çekiliriz’ bahanesi yaramadı!

23 Mart 2024 15:06 | Güncelleme :23 Mart 2024 15:38

Trabzonspor karşılaşması ardından Süper Lig’den çekiliriz tehdidiyle Süper Kupa mücadelesini de erteletmeye çalışan Fenerbahçe’de planlar suya düştü. TFF, sarı-lacivertlilerin “Süper Kupa başka bir tarihe ertelensin” talebini reddetti. Şimdi sizlere en kritik soruyu soruyorum; Süper Lig’den çekilmek isteyen bir kulüp neden Süper Kupa mücadelesini erteletmek istedi? Burada bir tutarsızlık olduğu ortada. Yani geçtiğimiz senelerde, Fenerbahçe’nin “Lig’den çekiliriz” tiyatrosunu defalarca izledik. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Gerekirse bir alt lige düşeceğiz” açıklamasıyla Süper Lig’den çekilmek istediklerinin sinyalini verdi. Fenerbahçe’nin 2 Nisan’da toplanacak olan Olağan Üstü Genel Kurul’dan “Çekilme” kararı hayalde kalır kimse kimseyi kandırmasın. 

Erkek gibi oynayın!

Çok geçmişe gitmeyeceğim yakın tarihten örnek vereceğim. Galatasaray bu sezon, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’ten döndükten 2 gün sonra Süper Lig’de Hatayspor deplasmanına çıktı. Galatasaray’a sıkışık fikstür yok muydu? Bu arada şunu da unutmayalım; Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, Rizespor maçının ardından “Erkek gibi oynadık” ifadelerini kullanmıştı. Yani hiç bir şeyi bahane etmiyoruz imasında bulunmuştu. Şimdi de 7 Nisan’da Fenerbahçe erkek gibi çıkıp oynamalı. Uzun lafın kısası Süper Lig’den çekiliriz, Süper Kupa ertelensin, sıkışık fikstürümüz var gibi bahanelerin arkasına saklanılmamalı.

Başkan Özbek dik durdu

Öncelikle bugün 75. Yaşına giren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e uzun ömürler diliyorum. Fenerbahçe’nin istediği ertelemeyle ilgili TFF’ye karşı dik duruş gösteren Başkan Özbek, 7 Nisan’da bu maçın oynanmasını her fırsatta dile getirdi. Bazıları gibi kaos ortamından faydalanmak yerine yaşanan olaylarda da gösterdiği sağduyuyu unutmamak gerekli. 

En ağır ceza verilmeli 

Son olarak Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinde yaşanan olayların ardından PFDK’ya sevk edilecek isimlere değinmek istiyorum. Gerek futbolcu gerekse taraftar yani bu olaylarda başrol oynayan isimlere en ağır ceza verilmeli. Türk futbolunda bir daha böyle bir rezaletin yaşanmaması adında futbolcu ve taraftar ayrımı yapılmayarak ceza verilmemeli. PFDK’ya sevk edilecek ve verilecek cezaları çok merak ediyorum…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rüstem Erol 23 Mart 2024 22:03

FB oyuncularına ceza verileceğini düşünmüyorum. Verecek olsalardı şimdiye kadar verirlerdi.

Bircan23 Mart 2024 15:52

Harika bir yazı. Tebrik ederim.

Kaya Temel - Son Yazıları
Sahada Winner…
6 Mayıs 2024
Bir taşla iki kuş
30 Nisan 2024