Tgrt Haber
19 Şubat 2019 11:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 10:37

Paylaşım Siteleri İçin Hesap Silme Rehberi

Bilgi tüketiminin hızlanması hayatımıza etki eden en büyük faktörlerden biri oldu. Hayatımıza en çok etki eden ikinci faktör de sosyal medya oldu.

Paylaşım Siteleri İçin Hesap Silme Rehberi
Paylaşım Siteleri İçin Hesap Silme Rehberi,Instagram Hesap Silme,Twitter Hesap Silme,Facebook Hesap Silme

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de İnternet kullanımı git gide artıyor. 2000'li yılların başında ülkemizdeki İnternet kullanıcı sayısı Uluslararası Telekom Birliği'ne (ITU) göre yaklaşık 2 milyondu. Teknolojinin gelişmesiyle bu rakam son 10 yılda %1750 arttı. 2 milyonluk İnternet kullanıcı sayımız 35 milyonu geçti. 78 milyonluk nüfusa sahip ülkemizde 35 milyon kişi İnternet'e bağlarken, nüfusa göre doygunluk oranı %44'ü geride bıraktı. İnternet kullanımı arttıkça alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Bilgi tüketiminin hızlanması hayatımıza etki eden en büyük faktörlerden biri oldu. Hayatımıza en çok etki eden ikinci faktör de sosyal medya oldu.

Sosyal medya yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği eş zamanlı bilgi paylaşımının yapıldığı ve takip edildiği dijital platformdur. Çoğu kişinin istediği yerde çevrimiçi olduğu dijital bir çağda yaşıyoruz. Bu durumda sosyal medyanın neredeyse tüm İnternet kullanıcıları tarafından kullanılmasına vesile oluyor. İnsanlık tarihinde ilk defa sayısız bağlantı kurmanıza imkân tanıyan bir teknolojiye sahibiz. Dünya genelinde milyarlarca, ülkemizde de milyonlarca kullanıcıya sahip bu platformlardan herkes memnun değil. Çoğu kişi de yeni bir başlangıç yapmayı istiyor. İşte bu noktada devreye hesap silme işlemi giriyor. Kullanıcılar gizlilik, güvenlik, bağımlılık gibi sorunlar karşısında hesaplarını silmek istiyorlar. Bu kullanıcılar için dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan sosyal paylaşım siteleri için hesap silme işlemini derleyeceğiz.

Facebook Hesap Silme

Facebook hesap silme işlemine başlamadan önce bilmeniz gereken bir şey var. Facebook, tablet ve telefon gibi mobil cihazlar üzerinden hesap silme işlemine izin vermediği için bilgisayar kullanmamız gerekiyor. Herhangi bir bilgisayar kullanarak Facebook'a giriş yapıyoruz. Facebook'a giriş yaptıktan sonra "Yardım" sayfasına giriyoruz ve arama kısmına "Hesabımı kalıcı olarak nasıl silerim?" yazıyoruz. İlk sonuca tıklıyoruz ve hesabımızı kolayca siliyoruz.

Twitter Hesap Silme

Twitter'da aynı Facebook gibi mobil cihazlar üzerinden hesap silme işlemine izin vermiyor. Twitter hesabımızı silerken de bilgisayar kullanmamız gerekecek. Hesabımızı silmek için ilk olarak hesabımıza giriş yapıyoruz. Ardından "Ayarlar" sayfasına giriyoruz. Ayarlar sayfasına girdikten sonra sayfanın en alt kısmında bulunan "Hesabı Devre Dışı Bırak" düğmesine tıklıyoruz. Bu tıklamanın ardından onay sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfadaki uyarıları okuduktan sonra "Hesabı Devre Dışı Bırak" düğmesine tıklayın ve Twitter hesabınızı silin. Twitter hesap silme işlemi bu kadar basit!

Instagram Hesap Silme

Twitter ve Facebook'ta olduğu gibi Instagram'da da hesap silme işlemi tablet ve telefon gibi mobil cihazlar üzerinden yapılamıyor. Bu nedenle instagram hesap silme için bilgisayar kullanmamız gerekiyor. İlk olarak bilgisayarımızın tarayıcısını kullanarak Instagram'a giriş yapıyoruz. Ardından profilimize giriyoruz. Profilimize girdikten sonra "Profili Düzenle" bağlantısına tıklıyoruz. Açılan sayfanın en alt kısmında "Hesabımı Kapat" bağlantısını göreceksiniz. O bağlantıya tıklayın ve hesabınızı kolayca silin.

Kaynak: www.hesapsilme.org

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...