Tgrt Haber
 - Evler satılmıyor, fiyatlar yükseliyor
16 Kasım 2023 - 17:12

Konutta fiyatlar arttı, talep azaldı: İstanbul ev satışında başı çekti

Ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 8,7 azaldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları yıllık yüzde 89 artış gösterdi.
Emlak - Emlak
19 Ekim 2023 - 12:44

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayında gayrimenkul faaliyetleri sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
 - Sahte fotoğrafla konut vurgunu
15 Ekim 2023 - 09:46

Sahte fotoğrafla konut satışını Bakanlık affetmedi, firmalara cezayı kesti!

Aldatıcı reklam, konut ve araçta fahiş fiyatlarla mücadelesini sürdüren Ticaret Bakanlığı ilan platformlarını da sıkı takibe aldı. Bakanlık, sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin TL idari para cezası kesti.
 - Ev fiyatları artacak mı?
12 Eylül 2023 - 10:54

Ev fiyatları artacak mı? Konut maliyetleri hem aylık hem yıllık olarak arttı

Türkiye 2022 yılı ve 2023 yılı boyunca dünyada ev fiyatlarının en fazla olduğu ülke olarak zirvedeki yerini korudu. Ev almak isteyenler fiyatların düşmesini beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı.
 - Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem
20 Ağustos 2023 - 16:39

1 Eylül'de başlıyor! Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarını arabulucu çözecek

Kiracı ev sahibi davaları gün geçtikçe artarken iki taraf arasındaki anlaşmazlıkların çözümünde yeni dönem başlıyor. Düzenlemeyle kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorunlar ara bulucular yoluyla 1 ay içinde çözüme kavuşturulacak.
 - Yeni oyun 'uyarlama'
12 Ağustos 2023 - 10:17

Kiracılar dikkat, geriye dönük borçlu çıkabilirsiniz! İşte ev sahiplerinin yeni dava yöntemi

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kavgalar yaralama olaylarına kadar gidince mahkemeler davalarla dolup taştı. Bu yılın ilk 6 ayında 47 bin kira tahliye davası açıldı. Ev sahipleri istemedikleri kiracılar evlerinden çıkarmak için türlü türlü yola başvururken bu kez yeni bir yöntem olan "sözleşme uyarlama” davalarına başvurmaya başladılar.
Emlak - Emlak
09 Ağustos 2023 - 15:05

Konut fiyatları dünyada en çok Türkiye'de arttı!

Türkiye dünyada 56 ülke içinde konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke oldu. İngiltere merkezli bir danışmanlık şirketinin araştırmasına göre, Türkiye’de konut fiyatları yüzde 132,8'lik artış oranı ile ilk sırada.
 - Tavan sınırı gündemde
08 Ağustos 2023 - 10:28

Fahiş site aidatı için 3 bakanlık harekete geçti: Tavan sınırı gündemde

Kira artışlarına paralel olarak artan site aidatları son dönemlerde kiralara yaklaştı. Sitelerde yaşayanlar bu duruma isyan ederken iki bakanlık harekete geçti. Buna göre, aidatlar için yasal çerçeve hazırlanacak, torpil ve şaibe ortadan kalkacak. Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30'luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.
 - Devir değişti!
07 Ağustos 2023 - 14:44

Devir değişti! Ev sahipleri öğrenci ya da bekar kiracı arıyor

Ev sahipleri önceki dönemlerde dairelerini kiraya vermek için öğrenciler ya da bekarlar yerine aileleri tercih ederlerdi. Ancak bu durum son dönemlerde tersine döndü. Artık ev sahipleri daha kısa dönemli ve evi istenildiğinde boşaltabilecek kiracılar arıyor.
Emlak - Emlak
19 Temmuz 2023 - 15:30

İstanbullu ev almaktan vazgeçti, kiralık konutlara talep patladı

Konut satışları yükselen fiyatlar nedeniyle ülke genelinde geriledi. İstanbul’da konut satışlarına yönelik ilgi düşerken kiralık konutlara talep patlaması yaşandı. İstanbul'da son altı ayda kiralık konutların metrekare fiyatı 77 liradan 119 liraya çıktı.