Tgrt Haber
15 Ekim 2023 09:46 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 09:54

Sahte fotoğrafla konut satışını Bakanlık affetmedi, firmalara cezayı kesti!

Aldatıcı reklam, konut ve araçta fahiş fiyatlarla mücadelesini sürdüren Ticaret Bakanlığı ilan platformlarını da sıkı takibe aldı. Bakanlık, sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin TL idari para cezası kesti.

Sahte fotoğrafla konut satışını Bakanlık affetmedi, firmalara cezayı kesti!
reklam kurulu,ticaret bakanlığı,sahte ilan,gayrimenkul

Sahte fotoğraflarla ev almak isteyenleri dolandıran emlakçılar Ticaret Bakanlığı’nın radarına takıldı. Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden ellerinde bulunmayan farklı konut fotoğraflarıyla tüketicileri aldatmaya çalışan gayrimenkul firmalarına ceza üzerine ceza kesti.

Sabah Gazetesi’nden Barış Savaşı’ın haberine göre, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Tüketicilerin gayrimenkul firmalarıyla ilgili şikâyetlerini inceleyen Reklam Kurulu, bazı internet sitelerinde ilan yayınlayan 5 firmanın ilanlarında aykırılık tespit etti. İnceleme sonucu alınan kararlara göre bir gayrimenkul firması, satışı yapılan bir daireyi satıştaymış gibi ilanda tutmaya devam etti.

DAHA YÜKSEK FİYATLI DAİRE SATMAYA ÇALIŞTILAR

Kurulun incelemesinde "İlandaki dairenin satıldığı, ilanın neden hâlâ aktif olduğu" sorulduğunda ise firma tarafından fiyat algısı yaratmak için ilanı kaldırmadıklarının söylendiği, ilanla tüketicileri firmaya yönlendirip daha yüksek fiyatlı daireleri satmaya çalıştıkları tespit edildi. Reklam Kurulu, tanıtımların gerçeği yansıtmadığı ve rekabet ilkelerine aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle firmaya reklam durdurma cezası verdi.

ASLINDA OLMAYAN KONUT FOTOĞRAFLARI KULLANILDI

5 farklı gayrimenkul firması hakkında yapılan şikâyetlerde, ilanların görsellerinde firmaların ellerinde olmayan konutları kullandığı iddia edildi. Şikâyetleri inceleyen Reklam Kurulu, "Yayımlanan reklamlarda yer verilen konutların ilanlarında kullanılan görsellerin yetkisi dahilinde olmayan konutlardan edindiği ve piyasa koşullarına göre uygun fiyatlara yer verilen söz konusu ilanlar aracılığıyla tüketicilerin ilgili şahıssa başvurmaya yönlendirildiği ancak tüketicilere bu konutların gösterilmeyerek farklı konutların pazarlanmaya çalışıldığı" tespitinde bulundu. Kararlarda 5 firmaya da aldatıcı beyanlarda bulunulduğu ve rekabete aykırı hareket edildiği gerekçesiyle 115'er bin TL para ve reklam durdurma cezası uygulandı.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...