Tgrt Haber

Konut duraklama devrine girdi, yatırımcı tarla ve arsaya yöneldi! Emlakçıların telefonları susmuyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 13:23 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 13:39
ev satışları,konut sektörü,yatırımcı,kiralık ev,satılık ev,satılık arsa,satılık tarla,ilk evini alacaklar

Konut sahibi olmanın şartları zorlaştırıldı, piyasa yön değiştirdi. Hal böyle olunca konut yatırım aracı olmaktan çıktı; yatırımcıların yeni gözdesi tarla ve arsalar oldu. Emlakçıların telefonları ise susmak bilmiyor.

Konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Artan kredi faiz oranlarına kredi kısıtlamaları da eklenince yatırımcılar gayrimenkul piyasasından çekildi.

YATIRIMCI EVDEN VAZGEÇTİ

Yatırım amaçlı konut almaktan uzaklaşan yatırımcı şimdilerde para kazanmak için yeni yollara başvuruyor. Yatırımcı bu sefer gözü arsa ve tarlaya çevirdi. Konut satışlarını geride bırakan arsa ve tarla yatırımcının gözdesi oldu.

Konut kiralarına gelen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin artması, kredi kısıtlamasının yürürlüğe girmesi yatırımcının konut almaktan vazgeçmesine neden oldu.

EV FİYATLARI DÜŞTÜ, İLK KEZ ALACAKLARIN ÖNÜ AÇILDI

Talep düşüşü nedeniyle de pazarlık payının arttığı ve konut sahiplerinin indirim yapmaya başladığı görülüyor. Düzenlemeler konut ihtiyacı duyan vatandaşın daha rahat ev alabilmesinin de ise önünü açtı. Yatırımcılara getirilen kredi kısıtlaması ilk kez ev sahibi olacaklara getirilmedi.

EMLAKÇILARIN TELEFONLARI SUSMUYOR

Öte yandan ev sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların arabuluculuğa yönlendirilmesinden sonra emlakçıların telefonları susmuyor. Arayanlar emlakçının arabulucu olmasını istiyor. Emlakçılar ise tarafları resmi arabuluculara yönlendiriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...