Tgrt Haber

Evler küçük, rağbet büyük, fiyatıysa makul! 20 dakikada kurulan, her yere taşınabilen kapsül evlerde yok yok

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Eylül 2023 12:00 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 12:09
Evler küçük, rağbet büyük, fiyatıysa makul! 20 dakikada kurulan, her yere taşınabilen kapsül evlerde yok yok
tiny house,akıllı ev,kapsül evler,alternatif barınma,karavan,küçük evler,ev fiyatları,kiralar

Salgın dönemi ve depremlerde alternatif olarak öne çıkan son dönemde de özellikle de barınma sorununa çözüm olarak düşünülen tinny house gibi ev modelleri büyük ilgi görüyor. ABD’de dikkat çeken kapsül evler şimdi de Türkiye’de üretilmeye başladı. Türk mühendisleri tarafından tasarlanan evler, hem akıllı hem de küçük boyutları ile dikkat çekerken son teknoloji ile donatılmış yapılarda neredeyse yok yok. İstenilen her yere taşınabilen evler fiyatıyla da dikkat çekiyor.

Pandemi sonrasında depremler… Son dönemde artan ev fiyatları ve kiralara çözüm olarak düşünülen tinny house gibi alternatif yaşam alanları büyük ilgi görüyor. ABD'de dikkat çeken kapsül evler Türkiye'de de üretilmeye başlandı. Türk mühendisleri tarafından daha teknolojik ve daha akıllı bir hale getirilerek üretilen kapsül evler, kompakt boyutlarına rağmen, içerisinde ihtiyaç duyulan her şeyi barındırıyor. İstenilen her yere taşınabilen akıllı kapsül evler, fiyatıyla da ilgi çekiyor.

20 DAKİKADA KURULUYOR, İSTENİLEN YERE TAŞINABİLİYOR

40 metrekarelik kapsül evin üzerindeki güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini kendi karşılıyor. Kompakt boyutlarına rağmen, içerisinde ihtiyaç duyulan her şeyi barındıran kapsül ev, 20 dakikada kurulabiliyor ve istenilen yere taşınabiliyor.

Akıllı kapsül ev fiyatıyla da alternatif

YÜZ TANIMA, PARMAK İZİ OKUMA… BU EVLERDE YOK YOK

Kapsül evde, yüz tanıma, parmak izi okuma, akıllı klima sistemi, açılır kapanır perde sistemi gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca ışıklandırmadan ısıtmaya, güvenlik sistemlerinden eğlenceye kadar her şey sesli komutla yönetilebiliyor. Özel tasarıma sahip saklanan mobilyalar sayesinde ise alan en verimli şekilde kullanılabiliyor.

DEPREMDE ALTERNATİF, BARINMADA UCUZ TERCİH

İstanbul'da Hostech By Tusid fuarında ilk kez görücüye çıkan akıllı kapsül ev, Ortadoğu, Rusya, ABD ve Almanya’dan gelen birçok ziyaretçiden büyük ilgi gördü. Kapsül evleri üreten firmanın sahibi Muttalip Gören, "Türkiye’nin deprem bölgesi olmasından dolayı bu kapsül tasarımlı ev projesini hayata geçirdik. Bu evde teknoloji ve konfor ön planda. Bu evin en büyük özelliği taşınabilir olmasıdır. Depreme ve sel gibi afetlere dayanıklı bir ürün. İnsanlar artık minimal bir hayat istiyor" dedi.

Kapsül evlerde her şey var

"YURTDIŞINDAN TALEPLER ALIYORUZ"

Cep telefonuyla eve tüm komutların verilebildiğini belirten Gören, "Perdeleri, ışıkları ve birçok şeyi cep telefonuyla kontrol edebiliyoruz. Evimiz 40 metrekare, 12 metre uzunlukta ve 3,3 metre genişliğe sahip. Fuarda çok ciddi ilgi gören bir ürün. Talep de fazla. Özellikle yurtdışından talepler alıyoruz. Hollanda, Almanya, Sırbistan ve Belçika gibi ülkeler yoğun ilgi gösteriyor. Fabrika kapasitemizi artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

AKILLI KAPSÜL EVLERİN FİYATI İSE DAHA ULAŞILABİLİR

Otel mantığında lüks bir ürün ortaya çıkardıklarının altını çizen Gören, "Turizm noktasında da talepler alıyoruz. Anahtar teslim fiyatımız 85 bin euro" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kerim Şimşek 2 Aralık 2023 20:55

Fiyatı nekadar.ev güzel

hakan 2 Aralık 2023 20:04

85.000 € şaka herhalde. Talepte fazlaymış ziyaaaa

Koyun 6 Ekim 2023 08:12

Biz onu bile alamayız

M.y 5 Ekim 2023 14:54

Bu ev kapsülleri neresi ucuz.ben bu fiyata daire alırim.

Yok 3 Ekim 2023 13:37

Cooook ucuzmuş ulaşılabilir mis arada ekmek yiyin

Sonraki Haber Yükleniyor...