Tgrt Haber
09 Ağustos 2023 15:05 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 15:09

Konut fiyatları dünyada en çok Türkiye'de arttı!

Türkiye dünyada 56 ülke içinde konut fiyatlarının en fazla arttığı ülke oldu. İngiltere merkezli bir danışmanlık şirketinin araştırmasına göre, Türkiye’de konut fiyatları yüzde 132,8'lik artış oranı ile ilk sırada.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Konut fiyatları dünyada en çok Türkiye'de arttı!
konut fiyatları,knight frank,makedonya

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, dünyada yükselen ev fiyatlarını ortaya koyan Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayımladı. 2023 yılının ilk çeyreğine dair verilerin yer aldığı rapora göre, Türkiye dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu.

EN BÜYÜK ARTIŞ TÜRKİYE’DE

Küresel konut fiyatlarının 2015'ten bu yana en yavaş yükselişini yaşadığı 2023 yılı ilk çeyreğinde Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. Türkiye'de konut fiyatlarının 12 aylık yükselişi yüzde 132,8 olarak kayıtlara geçerken, ilk çeyrekteki artış yüzde 22,2 oldu. 56 konut piyasasının değerlendirildiği rapora göre yılın ilk çeyreğinde 23 ülkede konut fiyatları düştü.

MAKEDONYA İKİNCİ SIRADA

Türkiye'nin ardından en yüksek yıllık artış yüzde 18,8 ile Kuzey Makedonya'da gerçekleşti. Onu yüzde 17,3 ile Hırvatistan ve yüzde 16,6 ile Macaristan, yüzde 15,3'le Litvanya takip etti.

EN ÇOK GÜNEY KORE’DE DÜŞTÜ

En çok fiyat düşüşü yaşanan ülkeler ise yüzde 15,7 ile Güney Kore, yüzde 13 ile Yeni Zelanda, yüzde 10,3 ile Hong Kong oldu. Raporda Türkiye'deki artışın büyük ölçüde yüksek enflasyondan kaynaklandığı belirtildi. 2023'ün ilk çeyreğindeki yüzde 22'lik artışın konut fiyatlarının daha da artacağına işaret ettiği kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...