Tgrt Haber
21 Temmuz 2020 17:41

2020 Yılı Teşrik Tekbirleri Ne Zaman başlıyor? Ne zaman Bitiyor?

Tüm Müslümanların birbirlerine saygı ve sevgisini gösterdiği, dargınlıkların son bulmasına, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesine vesile olan bayram günleri, herkes için bir sevinç ve hasret giderme günüdür. Bu önemli günün arefe gününde başlayan “Teşrik Tekbirleri”nin ne anlama geldiğini, Teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacağını, Teşrik tekbirlerinin ne zaman biteceğini merak eden okuyucularımız için hazırlamış olduğumuz bu yazımızda teşrik tekbirleri hakkında tüm detayları paylaşmak istiyoruz.

2020 Yılı Teşrik Tekbirleri Ne Zaman başlıyor? Ne zaman Bitiyor?
teşrik tekbiri,2020 yılı teşrik tekbirleri,Teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacak,2020 yılı Teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacak,2020 yılı Teşrik tekbirleri ne zaman bitecek,kurban bayramı arefe günü,Arefe gününün önemi,Arefe ve Terviye günü

Namaz İslam dininde dinin direğidir. Topluca kılınan vakit ve bayram namazları ise tüm Müslümanların birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesidir. Yaklaşan Kurban Bayramı’nda herkesin gönlünde; “sevinç, birlik, beraberlik, dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma, paylaşma” gibi kavramlar üst düzey yaşanmakta bu mübarek günün arefesini Hazreti Âdem (as) ile Hazreti Havva'nın Arafat'ta buluştukları gün olarak da biliriz.

2020 Yılı Teşrik Tekbirleri Ne Zaman başlıyor? Ne zaman Bitiyor?

Tevriye, arefe gününden bir önceki gündür. İşte bu önemli gün içinde bulunduğumuz 2020 yılında Kurban Bayramı Arefesi 30 Temmuz 2020 Cuma gününe denk gelmektedir.

Hemen arkasında gelen 31 Temmuz - 1 Ağustos - 2 Ağustos - 3 Ağustos 2020 tarihleri arasında ise Kurban Bayramı tüm müminler tarafından şükürle idrak edilmektedir.

Sırf Cenâb-ı Hakk’ın rızasını kazanmak için yapılan kurban ibadetinin Arefe günü sabah namazının farzından sonra teşrik tekbirleri getirilmekte, oruç tutulmakta, çok dua ve istiğfar edilmektedir. Resulullah (sas)’ın; "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc, 246)'' buyurmuştur.

Teşrik Tekbiri İlk Nasıl Başladı?

tesriki-tekbiri

Bu tekbirlerin başlangıcının, Hz. İbrahim'in (as) oğlu Hz.İsmail'i kurban etme olayına kadar dayanmaktadır.

Hz. İbrahim (as.) gördüğü rüya üzerine oğlunu Allah yolunda kurban etmeye karar verir, hazırlıklar sırasındaysa gökten bedel olarak bir koç getirilir.

Cebrail; "Allahu ekber, Allahu ekber" diyerek tekbir getirince, Hz. İbrahim (as) bu sesi duyar ve başını gökyüzüne çevirerek: "Lâ ilâhe illâllahu vallahu ekber" diye cevap verir. Bu kelimeleri işiten ve kurban edilmeyi bekleyen İsmail (as)de "Allahu ekber velillâhi'l-hamd" der.

Teşrik Tekbiri Nasıl Söylenir ve Teşrik Tekbirinin Anlamı Nedir?

Arefe gününün sabah namazından itibaren bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar 23 vakit farz namazını müteâkip birer defa;

tesriki-tekbiri-tgrthaber

Zilhicce’nin 11, 12 ve 13. günü olan diğer üç güne de, eyyam-ı teşrik denilmektedir.

Arefe Gününün Önemi

Arefe ve Terviye Günü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...