Tgrt Haber
06 Ağustos 2015 14:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

30 günde 22 şehit... Öldürülen PKK'lı sayısı da belli oldu

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 30 gündeki (7 Temmuz-5 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.

30 günde 22 şehit... Öldürülen PKK'lı sayısı da belli oldu
30 gün, PKK, terör, PKK,DHKP-C,Temmuz,Jandarma,Türk Silahlı Kuvvetleri

Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken,  çatışmalarda 11 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralı ele geçirildi. 
HAVA OPERASYONLARINDA...
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik  yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları yapıldı. Bölgede 1  Ağustos'a kadar gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın üst düzey  yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği,  400'ü aşkın teröristin de yaralandığı açıklandı. Devam eden operasyonlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği iddia ediliyor.
Son yaşanan terör olaylarının ardından, pek çok ilde, çoğunluğu PKK ve  gençlik yapılanması YDG-H olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik  operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı,  275 kişi tutuklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...