Tgrt Haber

31 Aralık'ta bankalar açık mı, yarım gün mü çalışacak? Yılbaşında EFT, havale yapılıyor mu?

20 Aralık 2021 17:26
31 Aralık'ta bankalar açık mı, yarım gün mü çalışacak? Yılbaşında EFT, havale yapılıyor mu?
31 aralık,yılbaşı,banka,eft,havale

"31 Aralık Cuma günü yılbaşında bankalar tatil mi, yarım gün mü? Bankalar kaça kadar açık, EFT ve havale işlemleri kaça kadar yapılacak?" sorularının cevabını merak eden vatandaşlar, 31 Aralık'ta bankaların çalışıp çalışmadığını araştırmaya devam ediyor. 1 Ocak Cumartesi günü resmi tatil olması sebebi ile üç günlük tatil planı yapmak isteyenler için bankaların çalışma saatleri haberimizde...

"Yılbaşı tatil mi, 31 Aralık Cuma günü bankalar çalışıyor mu, yarım gün mü çalışacaklar? EFT ve havale işlemleri kaça kadar yapılacak?" soruları gündemde! 1 Ocak Cumartesi günü resmi tatil ilan edilmesi sebebi ile, milyonlarca vatandaşın gözü kulağı banka işlemlerine çevrildi! Bankalar yılbaşında kaça kadar açık, EFT ve havale işlemleri yapılıyor mu? Haberimizde...

31 ARALIK'TA BANKALAR ÇALIŞIYOR MU? EFT VE HAVALE İŞLEMLERİ...

Süreklilik sağlayarak görev yapması gereken kuruluşların özel kanunlarındaki hükümler saklıdır ve 29 Ekim günü özel işyerlerinin kapanması zorunludur fakat 31 Aralık Cuma günü resmi kurum ve kuruluşlar çalışmaya devam edecek ve normal mesai saatlerinde mesaileri bitecek. 

Bankalar, PTT, eczaneler, kargolar açık olacak ve hizmet vermeye devam edecek. 1 Ocak 2022'de, yani yeni yılın ilk gününde bankalar, kargolar, PTT ve eczaneler kapalı olacak. 1 Ocak 2021 Cumartesi tüm resmi kurumlarda resmi tatil. 

31 Aralık'ta bankalar açık mı, yarım gün mü çalışacak? Yılbaşında EFT, havale yapılıyor mu?

31 ARALIK CUMA YILBAŞI TATİL Mİ? | 2021 

31 Aralık günü resmi tatil kabul edilmese de bazı özel şirketler çalışanlarına yarım gün izin verebiliyor. Yeni yılın ilk günü1935 yılından bu yana tatil ilan ediliyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil oluyor. Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgiye göre, 31 Aralık'ta çalışmaya devam ediliyor. Bu yıl, 31 Aralık Cuma gününe denk geliyor. 1 Ocak 2022 ise Cumartesi günü olacak.

Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Kanununa göre tatil günleri resmi ve dini bayram olarak ikiye ayrılmaktadır. 

Madde 1 – 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

Madde 2 – Aşağıda sayılan resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü genel tatil günleridir.

A) Resmi bayram günleri şunlardır:

  • 23 Nisan günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır.
  • 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı günüdür.
  • 30 Ağustos günü Zafer Bayramıdır

B) Dini bayramlar şunlardır:

  • Ramazan Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 3,5 gündür.
  • Kurban Bayramı; Arefe günü saat 13.00'ten itibaren 4,5 gündür.
  • 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatilidir.
  • Ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile yılbaşı günü, 1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü resmi daire ve kuruluşlar tatil edilir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...