Tgrt Haber

6 Aylık Bebek Kilosu Ne Kadar Olmalı Kaç Olmalı Hesaplama Yaşa göre kilo oranları

12 Aralık 2018 10:08
6 Aylık Bebek Kilosu Ne Kadar Olmalı Kaç Olmalı Hesaplama Yaşa göre kilo oranları
bebek,kilo

Bebeklerin kilosu yaşlarına, ağırlıklarına ve cinsiyetlerine göre değişebilir. Bebeğiniz büyükçe, kilosu ve kilo alma oranı artar. Bebeğinizin doktoru, bebeğinizin olması gereken gibi ilerleyip ilerlemediğini size bildirecektir. 6 Aylık Bebek Kilosu Ne Kadar Olmalı Kaç Olmalı Hesaplama Yaşa göre kilo oranları

6 Aylık Bebek Kilosu Ne Kadar Olmalı? Kaç Olmalı?

Bebeklerin kilosu yaşlarına, ağırlıklarına ve cinsiyetlerine göre değişebilir. Bebeğiniz büyüdükçe, kilosu ve kilo alma oranı artar. Bebeğinizin doktoru, bebeğinizin olması gereken gibi ilerleyip ilerlemediğini size bildirecektir. Bunun için, kilo, boy ve kafa boyutunu ölçecektir. Bebeğiniz kilo bakımından diğer ayda olması gereken kiloya geldiyse bundan korkmanıza gerek yoktur. İlerleyen zamanlarda bu kilo kaybı veya yükseklikleri düzene oturacaktır. Bu dönemde sık sık anne sütü ile beslemelisiniz. Anne sütü ve uyku her gün biraz daha büyümelerine sebep olacaktır. Bazen normalden daha fazla veya daha az uyuduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu durumda uyandırarak gıda almasına özen göstermelisiniz. Uykuda geçirilecek birkaç öğün bebeğinizde karaciğer çalışmasını da olumsuz etkileyerek sarılık olmasına sebep olabilir. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 Aylık Bebek Kilosu Ne Kadar Olmalı Kaç Olmalı

YAŞLARINA GÖRE BEBEKLERİN ORTALAMA KİLOLARI

​İlk birkaç ay boyunca, erkekler kızlardan daha fazla kilo alma eğilimindedirler ancak çoğu bebek, doğum kilosunu 5 aylık olduğunda ikiye katlar.

YAŞ

ERKEK BEBEKLER

KIZ BEBEKLER

YENİ DOĞAN

3,5 KG

3,4 KG

1 AYLIK

4,4 KG

4,2 KG

2 AYLIK

5.2 KG

4,8 KG

3 AYLIK

6 KG

5,4 KG

4 AYLIK

6,7 KG

6,2 KG

5 AYLIK

7,4 KG

6,7 KG

6 AYLIK

7,9 KG

7,2 KG

7 AYLIK

8,4 KG

7,7 KG

8 AYLIK

8,9 KG

8,1 KG

9 AYLIK

9,3 KG

8,5 KG

10 AYLIK

9,7 KG

8,8 KG

11 AYLIK

10 KG

9,2 KG

12 AYLIK

10.3 KG

9,5 KG

PREMATÜRE BEBEKLER KİLO

Erken doğan bebekler her zaman olmasa da tam zamanında doğmuş bebeklerden daha az kiloya sahiptir. Prematüre bebeklerde iki tip ağırlığa sahip bebekler vardır. Bunlar; 

  1. 2,6 – 1,6 kilo gram ağırlığı arasında olanlar
  2. 1,6 kilo gram ağırlığından daha düşük kiloya sahip prematüre bebekler

Prematüre bebekler genellikle daha fazla tıbbi yardıma, ihtiyaç duyarlar ve kilo gramları olması gereken seviyelere geldiğinde solunumlarını da kendileri yapabildiğinde artık küvezden çıkartılırlar. ilk doğduklarında gram bakımından kilo kaybederler ve küvezde kaldıkları müddetçe kilo alımı başlayarak gelişim gösterirler.

Bebekler 32 haftaya kadar emme refleksini geliştiremezler, bu nedenle çok erken doğan bebeklere ilk olarak midelerine bir tüpte süt verilir.

Kilo alımı prematüre bebekler için önemli bir sağlık kaynağıdır. Eğer bebeğinizin büyümesini zorlaştıran engelleyen altta yatan başka bir sağlık sorunu yoksa, kilo alması kolay olacaktır.

BEBEKLERİN KİLOLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

  • Genetik faktörler
  • Erken doğma (Prematüre)
  • Hamilelikte sağlıklı beslenme
  • Hamilelikte; sigara ve alkol kullanımı
  • Bebeğin cinsiyeti
  • Hamilelikte annenin; diyabet, gebelik diyabeti, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve obezite gibi yaşadığı bazı sağlık sorunları.
  • Bebeklerin birden fazla olması da kilo alımlarını etkiler. İkiz veya üçüz gibi hamilelikler.

BEBEKLER NEDEN KİLO ALMAZ

  • Emme de zorluk çekmek
  • Yeterli günlük beslenmeyi sağlayamamak
  • Sürekli olarak gıda alımından sonra kusmak
  • Doğumdan önce enfeksiyona maruz kalmak
  • Kistik fibroz gibi doğum problemleri
  • Gastroözofageal reflü ve konjenital kalp hastalıkları 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...