Tgrt Haber

6 şubat resmi tatil mi? 6 Şubat okullar tatil mi? MHP’den önemli talep

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 14:55 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 14:58
6 şubat resmi tatil mi? 6 Şubat okullar tatil mi? MHP’den önemli talep
,,tatil

MHP Adıyaman İl Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin yıldönümü olan 6 Şubat'ın resmi tatil ilan edilmesi talebinde bulundu. Ali Önat liderliğindeki MHP heyeti, Vali Osman Varol'u ziyaret ederek taleplerini iletti. Peki, 6 Şubat resmi tatil olacak mı? 6 Şubat okullar tatil mi? İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketlerinin acı yıldönümü olan 6 Şubat, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından resmi tatil ilan edilmesi talebiyle gündeme geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.8 ve 7.5 büyüklüğündeki depremde 50 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmişti.

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat liderliğindeki heyet, acı olayın yıldönümünde, depremzedelerin anısına bir katkıda bulunmak amacıyla Adıyaman Valisi Osman Varol'u ziyaret etti. Heyet, 6 Şubat tarihini resmi tatil ilan etme taleplerini Vali Varol'a iletti. Peki, 6 Şubat resmi tatil olacak mı? 6 Şubat okullar tatil mi? 

6 ŞUBAT RESMİ TATİL Mİ?

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahatça yapabilmesi ve deprem şehitlerinin anılması için 6 Şubat'ın tatil günü olmasını talep ettik" dedi. Önat, bu taleplerinin olumlu karşılandığını belirtti ve toplumun duygusal ve manevi ihtiyaçlarına hizmet etmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduklarını ifade etti. MHP'nin talebinin kabul görmesi durumunda, 6 Şubat tarihi Adıyaman'da resmi tatil ilan edilecek.

OKULLAR 6 ŞUBAT'TA TATİL Mİ?

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat'ın talebi doğrultusunda 6 Şubat'ın resmi tatil olarak kabul edilmesi durumunda, Adıyaman'da okullar tatil olacaktır. Ancak şu ana kadar bir bilgilendirme gelmediğinden dolayı okullar 6 Şubat tarihinde tatil değildir. Kamuoyu, resmi açıklamaları takip ederek durumu öğrenmeye devam edecektir.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...