22˚
İstanbul
22˚
hafif yağmur
Nem %49
Rüzgar 5.02 /s
Pazartesi
21˚/16˚
Salı
23˚/15˚
Çarşamba
24˚/16˚
Perşembe
25˚/18˚
22 Mayıs 2022 Pazar
2022-01-22 17:12:09

Ağlayan pasta nasıl yapılır? Kremşantili ağlayan pasta tarifi, malzemeleri ve püf noktası!

“Ağlayan pasta nasıl yapılır?” sorusu, dün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının ardından en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Günün tatlısı olarak seçilmiş olan ağlayan pasta tarifi, izleyicilerden tam not aldı. Yarışmanın ardından internet üzerinden yapılan araştırmalarda, “Ağlayan pasta nasıl yapılır?”, “Kremşantili ağlayan pasta tarifi nasıldır, malzemeleri nelerdir?” sorularına cevap aranmaya başladı.

Ağlayan pasta nasıl yapılır? Kremşantili ağlayan pasta tarifi, malzemeleri ve püf noktası!
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş

Gelinim Mutfakta yarışmasında günün tatlısı olarak seçilen ağlayan pasta tarifi, izleyicilerden beğeni topladı. Evde kolayca yapılan ve lezzetiyle dikkat çeken ağlayan pastanın nasıl yapıldığına dair internet üzerinden yoğun bir araştırma yapılmaya başladı. Gelinim Mutfaktaağlayan pasta tarifini merak eden vatandaşlar, malzemelerini, püf noktalarını ve nasıl yapıldığını merak ediyor. Peki ağlayan pasta nasıl yapılır? Kremşantili ağlayan pasta tarifi nasıl? Gelinim Mutfakta ağlayan pasta malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları ve tüm detaylar…

GELİNİM MUTFAKTA AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Gelinim Mutfakta yarışmasında günün tatlısı seçilen ağlayan pasta tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 1 çay bardağı süt
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su bardağı toz seker
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Üzeri için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1 paket bitter çikolatalı hazır sos
  • 1 su bardağı süt
  • 1 litre süt (çikolatalı hazır sos için)

AĞLAYAN PASTA NASIL YAPILIR?

Öncelikle yumurtaların beyazı ve sarısı iki farklı çırpma kabına ayrılır. Yumurta beyazına bir fiske tuz eklenerek kar haline gelene kadar çırpılır. Daha sonra yumurta sarıları da toz şeker ilave edilerek köpükleşene kadar çırpılır ve üzerine tüm sıvı malzemeler eklenir. Çırpma işlemine bir süre daha devam ettikten sonra un, vanilya ve kabartma tozu da ilave edilir. Elde edilen bu karışımın içerisine, kar haline getirilmiş olan yumurta akı eklenir ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru ve aynı yönde olacak şekilde karıştırılır. Bunu yaparken yumurta köpüğünün sönmemesine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Elde edilen karışım, yağlanmış bir tepsiye dökülerek, önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına atılır. Kekin pişme işlemi gerçekleşince ılımaya bırakılır. Ilıyan kekin üstünde bir su bardağı süt eşit olarak gezdirilir. Daha sonra ayrı bir yerde hazırlamış olduğunuz kremşanti kekin üstüne sürülür ve dolapta bekletilir. Hazırlamış olduğunuz çikolatalı sos soğumaya bırakılır ve dolapta dinlendirilmiş olan kekin üzerine eşit olarak yayılır. Ardından dolapta 2 saat kadar bekletilir ve servis edilir. Afiyet olsun…

AĞLAYAN PASTA PÜF NOKTALARI

Her yemekte olduğu gibi ağlayan pasta hazırlarken de dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle kullandığınız malzemelerin taze olması oldukça önemlidir. İki ayrı kapta çırpmış olduğunuz yumurta akı ve sarısını bir araya getirirken, karıştırma işlemini bir spatula ile yapmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca yumurta akının köpüğünün sönmemesi de kekinizin daha yumuşak ve kabarık olması için oldukça önemlidir. Hazırlamış olduğunuz keke bir bardak sütü yayarken eşit miktarda yapmış olduğunuzdan emin olmalısınız. Aksi takdirde kekin her yeri ıslanmayacaktır. Ayrıca dolapta bekletme sürelerini de dikkate almalısınız. Bu ağlayan pastanızın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Etiketler