Tgrt Haber

Arefe günü kargolar çalışır mı? 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT açık mı, kapalı mı?

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
07 Temmuz 2022 16:36 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 17:17
Arefe günü kargolar çalışır mı? 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT açık mı, kapalı mı?
Kurban Bayramı,kargo,PTT,tatil

Kurban Bayramının gelmesiyle beraber kargo işleri olan vatandaşlar "Arefe günü kargolar çalışır mı? 8 Temmuz 2022 arefe günü ve Kurban Bayramı'nda kargo ve PTT açık mı, kapalı mı?" sorularını araştırmaya başladı. Kurban bayramı ve arefe günü için kargo ve PTT’lerin çalışma durumu merak edilirken resmi tatillerin özel sektörde ne zaman başlayacağı gündemdeki yerini aldı. İşte 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT çalışma saatleri…

Kurban bayramından bir önceki gün arefe günü olarak adlandırılıyor. Arefe günü 8 Temmuz Cuma günü idrak edilecek. Kargo firmalarında işlemleri olan vatandaşlar arefe günü kargoların açık olup olmayacağını, hangi gün ve saatlerde çalışacağını araştırmaya başladı. Peki arefe günü kargolar çalışır mı? 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT açık mı, kapalı mı? İşte kargo ve PTT çalışma saatleri…

AREFE GÜNÜ PTT ÇALIŞIYOR MU, KAÇA KADAR AÇIK OLACAK?

Resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte özel sektörde de bayram tatili uygulaması yapılıyor.

Arefe günü kargolar çalışır mı? 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT açık mı, kapalı mı?

PTT'de 8 Temmuz Cuma arefe günü yarım gün resmi tatil nedeniyle öğlene kadar hizmet verecek. Arefe Günü PTT yarım gün çalışacak olan PTT, 8 Temmuz Cuma günü saat 09:00 ile 12:30 saatleri arasında hizmet verecek. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ile birlikte PTT'ler 18 Temmuz'da hizmet vermeye başlayacak.

AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI, KAÇA KADAR ÇALIŞACAK?

Arefe günü yurt genelinde kargo şirketleri öğlene kadar açık olacak. 8 Temmuz öğleden sonra kargo dağıtımı ya da kargo teslimi olmayacak.

KURBAN BAYRAMI'NDA KARGOLAR AÇIK MI, KAPALI MI?

Kargolar 2022 Kurban Bayramı tatili boyunca da kapalı olacak.

9 Temmuz Cumartesi Kurban Bayramının birinci günü olacak ve bu süreçte kargolar çalışmayacak.

KARGO DAĞITIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kurban Bayramı resmi tatilinde kargo firmaları kapalı olacak. Kurban bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Resmi tatillerde kargolar çalışmıyor. Kurban bayramı resmi tatili 9-17 Temmuz olarak açıklandı. Buna göre kargolar 9 Temmuz’dan 18 Temmuza kadar kapalı olup, hizmet vermeyecek.

Arefe günü kargolar çalışır mı? 2022 Kurban Bayramı ve arefe günü kargo ve PTT açık mı, kapalı mı?

Kargo hizmetleri 18 Temmuz Pazartesi günü açılacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2022 yılında Kurban Bayramı'nın 1. günü 9 Temmuz 2022 tarihinde idrak edilecekken, 12 Temmuz ise bayramın son günü olacak.

BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili kaç gün olduğu, Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında belli oldu. Bu yıl Kurban Bayramı tatili9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 17 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek. Vatandaşlar 9 günlük bir tatil yapacak.

Kabine Toplantısı'nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresi ile ilgili;  "Kurban Bayramını tatilini takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki Çarşamba ve Perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağı haberini sizlerle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Böylelikle 4,5 gün olan bayram tatili 9,5 güne uzatıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...