Tgrt Haber
09 Mart 2022 17:20 - Güncelleme : 09 Mart 2022 17:24

Aybar kar fırtınası nedir? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

Son 35 yılın en kuvvetli kar yağışının yaşanması beklenirken; vatandaşlar aybar kar fırtınasının ne olduğunu ve ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. İstanbul'u etkisi altına alacak kar yağışının kaç gün süreceği ve dondurucu soğukların ne kadar daha devam edeceği sorgulananlar arasında yerini aldı. İşte, İstanbul hava durumuna ve aybar fırtınasına dair merak edilenler...

"Aybar Kar Fırtınası" için geri sayım devam ederken; İstanbul'da son 35 yılın en kuvvetli kar yağışı yaşanması bekleniyor.
"Aybar Kar Fırtınası" için geri sayım devam ederken; İstanbul'da son 35 yılın en kuvvetli kar yağışı yaşanması bekleniyor.

Aybar kar fırtınası için geri sayım devam ederken; vatandaşlar, İBB ve İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklamalarla birlikte, tedbir almak isteyen vatandaşlar hazırlıkları başlattı. Mart ayında dondurucu bir soğuk hava dalgası ile karşılaşacak vatandaşlar,aybar kar fırtınasının ne olduğunu ve ne kadar süreceğini araştırırken; İstanbul hava durumuna ve aybar kar fırtınasına dair merak edilenler haberimizde...

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR? NE KADAR SÜRECEK?

1987 yılından sonra İstanbul'un en etkili kar yağışının görülmesi beklendiği açıklandı.Sibirya kökenli olan Aybar Kar Fırtınası'nın geniş bir alanda etkili olması beklenirken; birçok bölgeyi etkisi altına alacak kar fırtınasına heybetli, görkemli anlamına gelen "Aybar" adı verildi.

Uzmanlara göre tüm ülkeyi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasının ve kar yağışının 1987’de yaşanan “efsane kış”ı aratmayacağı bilgisi verildi. Aybar kar fırtınasının, 10-14 Mart tarihleri arasında yaklaşık dört gün süreceği tahmin ediliyor. Son 35 yılın en soğuk ve kuvvetli kar yağışı olacağı söylenirken; vatandaşların tedbir alması konusunda uyarı yapılıyor. 

Aybar kar fırtınası nedir? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Haftalardır devam eden yağmurun ardından, beklenen kar yağışının perşembe günü sabah saat 6 gibi başlayacağı tahmin ediliyor. İstanbul’un Avrupa yakasının kuzey ilçelerinden giriş yapan soğuk hava dalgası, önce karla karışık yağmur şeklinde başlayacak; sorasında Pazartesi sabahına kadar İstanbul'da etkisini gösterecek.

Kar yoğunluğu daha çok Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülürken; yağışların Cumartesi günü İstanbul’un Anadolu yakası daha yoğun yaşanması öngörülüyor. 

Aybar kar fırtınası nedir? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

İSTANBUL VALİSİ'NDEN "KAR" UYARISI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Twitter hesabından kar yağışına dair bir paylaşım yaparak açıklamada bulundu. "9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, Perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklenmektedir. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olalım" diyen Vali Yerlikaya, vatandaşların tedbir alması için uyarıda bulundu. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1500830708360781824

 

 

Aybar kar fırtınası nedir? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek?

 

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: "TEYAKKUZDA OLACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKOM'un verileri üzerinden Twitter'da bir paylaşım yaptı ve vatandaşları kar yağışına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. "AKOM verisine göre Çarşamba akşamdan itibaren İstanbul, Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hafta başına kadar etkili olması beklenen dondurucu soğuklar ve kar yağışına karşı ekiplerimiz teyakkuzda olacak. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları noktasında uyarırız" resmi Twitter hesabında sözlerine yer veren İBB, kar yağışının geleceğini böyle haber verdi. 

https://twitter.com/istanbulbld/status/1500759676220235779

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...