Tgrt Haber
26 Ocak 2020 12:50

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, Bayatlamayan poğaça tarifi

Bayatlamayan poğaça tarifi, her hanımın mutfakta aradığı bir tariftir. Günler geçse de ilk günkü tazeliğini koruyan bir poğaça tepsisinin tamamı tüketilebileceğinden de ziyan olmayacak bir yiyecektir. Bayatlamayan poğaça tarifinizin içine istediğiniz harcı ekleyebilirsiniz ancak bu poğaçayı birkaç gün tüketebileceğinizden içine tavuk gibi hemen bozulabilecek iç harç hazırlamamanızı tavsiye ediyoruz.

Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, Bayatlamayan poğaça tarifi
Bayatlamayan poğaça nasıl yapılır, Bayatlamayan poğaça tarifi,

Bayatlamayan poğaça tarifi, her hanımın mutfakta aradığı bir tariftir. Günler geçse de ilk günkü tazeliğini koruyan bir poğaça tepsisinin tamamı tüketilebileceğinden de ziyan olmayacak bir yiyecektir. Bayatlamayan poğaça tarifinizin içine istediğiniz harcı ekleyebilirsiniz ancak bu poğaçayı birkaç gün tüketebileceğinizden içine tavuk gibi hemen bozulabilecek iç harç hazırlamamanızı tavsiye ediyoruz.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Hamuru için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • Un (yaklaşık 9 su bardağı)

Üzeri için malzemeler

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

  1. Bir karıştırma kabına, 2 su bardağı ılık suyu, 1 yemek kaşığı şekeri alın ve üzerine 1 paket maya veya 1 çorba kaşığı kuru mayayı ekleyerek tümünü eritin. Bu şekilde iken üzerini bir streç ile tamamen kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Ardından üzerine 1 su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı yoğurdu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 adet yumurtayı ekleyerek iyice karıştırın.
  2. Yaklaşık 9 su bardağı unu yavaş yavaş yani kontrollü olacak şekilde ekleyerek her seferinde iyice yoğurun. Hamurunuz ele yapışmayan bir hamur olmalıdır. Ardından hamurun üzerini kapatıp, bu bir kapak, kalın bir örtü veya bir streç film olabilir, en az 1 saat kadar dinlendirin. Sonrasında hamuru alın ve birkaç defa yoğurarak hamurun içindeki havayı alın.
  3. Mayalanan ve havası alınan hamura, dilediğiniz gibi şekil verin. Bu bir baget şekli veya yuvarlak olabilir.
  4. Bir kâseye 1 yumurta sarısını, birkaç yemek kaşığı sıvı yağı ekleyerek, fırın tepsisine yerleştirdiğiniz poğaçalarınızın üzerine sürün. Dilerseniz içerisine peynir veya başka bir harçtan malzeme koyabilirsiniz fakat bu poğaçanın bayatlamayan bir poğaça olduğu düşünülürse birkaç gün tüketilebileceğinden, iç harcını hemen bozulabilecek malzemelerden hazırlamamanızı tavsiye ederiz.
  5. Yumurta sarıları sürülmüş poğaçaların üzerine susam veya çörek otu serpin.
  6. 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...