Tgrt Haber
17 Ekim 2019 12:12

Bebek hamak nasıl yapılır, Bebek hamağı faydaları, Bebek hamağı zararlı mı, Bebek hamağı kullananların yorumları

Annelerin bebeklerini kolay uyutabildikleri bir salıncak cinsi olan hamaklar, aslında bebekler için zararlı mı? Eski zamanlardan beri ninelerimizin kullandığı hamakların faydaları ve zararları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz.

Bebek hamak nasıl yapılır, Bebek hamağı faydaları, Bebek hamağı zararlı mı, Bebek hamağı kullananların yorumları
bebek hamak,,erkek hamak,,bebek hamağın faydaları,,bebek hamağın zararları,

Annelerin bebeklerini kolay uyutabildikleri bir salıncak cinsi olan hamaklar, aslında bebekler için zararlı mı? Eski zamanlardan beri ninelerimizin kullandığı hamakların faydaları ve zararları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız makalemizi okumaya devam ediniz.

Bebek hamağı faydaları
•    Ritmik bir sallanma şekli ile yeni doğan bebekler dahil bebeklerinizi sakinleştirmeyi kolaylaştırabilir.
•    Bağırsaklarda biriken minik gaz kabarcıklarının çıkmasında ve bebeklerin gaz sancıları yüzünden uykuya dalamama problemlerinin çözümünde etkili bir yardımcıdır.
•    Hamağa yatırılan bebek, hamağın kumaşının bebeğinizin şeklini almasıyla anne karnı hissine kavuşarak daha rahat uykuya geçebilir.
•    Hamakta yatan bebeğin kafası, vücudunun hizasından daha yüksekte olduğu için kustuğunda, kusmuğuyla boğulma riski azalır.
•    Omurganın doğal duruşunu destekleyebilir.
•    Kafanın yüksekte kalarak, sırt üstü yatan bir bebekte, kan dolaşımı ideal seviyelerde olur ve nefes alıp vermesi düzenli halde kalır.
•    Bebekler sürekli sırt üstü yattıklarında, kafa düzleşmesi problemi ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Hamak kullanan annelerin bebeklerinde yatakta yatan bebeklere oranla bu düzleşme daha az görülmektedir.
•    Hamaklar mindersiz olarak kullanılmalıdır çünkü minder sert bir yatak oluşturmaktadır.
•    Bebeklerde sıklıkla rastlanan reflü problemi, hamakta uyuyan bebeklerde çok daha az oranda görülmektedir.

Bebek hamak nasıl yapılır, Bebek hamağı faydaları, Bebek hamağı zararlı mı, Bebek hamağı kullananların yorumları

Bebek hamağı zararlı mı
Bununla ilgili uzmanlar, hamak veya salıncak ya da ayakta sallamanın zararlı olduğu yönünde bilgiler vermektedir. Ancak bu bilgileri verirken uzmanların özellikle belirttiği nokta çocuğu nerede olursa olsun, aşırı ve şiddetli sallamaktan kaçınmak gerektiği ve bunun zararlı olduğudur.
Bununla beraber dünya üzerinde de hamağı tercih eden ülke ve bu ülkelerin hastaneleri meydana çıkmaya başlamıştır. Örneğin İsviçre’de bulunan bir doğum servisinde, plastik bebek beşikleri hamaklar ile değiştirilmiştir. Oradaki uzmanlar, bu hamakların, bebekler için ideal bir ortam ve uyuma yöntemi olduğunu söylemektedir.

Bebek hamak nasıl yapılır, Bebek hamağı faydaları, Bebek hamağı zararlı mı, Bebek hamağı kullananların yorumları
Bebek hamağı kullananlar
Merhaba, biz de hamak kullanıyoruz. Kızım 10 aylık. 3.ayını doldurduğunda almıştık. Kolik sancıları nedeniyle uyku sorunumuz vardı. Bir gün çaresiz kaldık elimizde salladık uyuyakaldı. Tek başıma olduğumda battaniyede sallayamadığım için de bu ürünü aldık. Hamak maceramız böylece başlamış oldu. Bazen hamakta uykuya dalıyor, bazen elimizde sallıyoruz uykuya dalmak üzereyken hamağa geçiriyoruz. Gündüzleri hamaktaki geceleri önce hamakta sonra uykusu derinleşince yatağında yatıyor. Sabaha kadar hamakta kaldığı da oldu. Özellikle hastalık ve diş çıkarma dönemlerinde kızım öyle uygun gördü:) şu anda kara kara düşünmekteyiz yatağında yatmaya nasıl alıştıracağız diye. Üstelik bizim kızımız yan yatıyor. Öyle nasıl rahat ediyor, omurgası zarar görüyor mu bilmiyorum ama yatağında yatmak istemediği çok net. Almayı düşünenler olursa bizimki portatif, profilleri sağlam ve fazla ağır değil. Kolay katlanıyor, çantasında taşınabiliyor. Uzunca kalacağımız her yere götürüyoruz. İhtiyacı olup da almaya kararlı olanlar için kesinlikle tavsiye ederim ama henüz acaba diyenler bunun vazgeçilemeyen bir alışkanlığa dönüştüğünü göz önünde bulundursunlar derim.

Bebek hamak nasıl yapılır, Bebek hamağı faydaları, Bebek hamağı zararlı mı, Bebek hamağı kullananların yorumları

BENDE KİZİMİ HAMAKTA BUYUTTUM SİMDİDE AYNİ HAMAKTA KUZENİMİN OGLU KULLANİYOR...

Biz 6 ay kadar bir Güney Amerika seferi yapmıştık bu dönemde pek çok evde insanlar (özellikle Meksika’da) geceleri hamakta uyuyorlar. Odada bir sürü kanca var, gece olunca hamaklar asılıyor, sabaha kaldırması da pratik. Ben de bir tane Brezilya'dan getirdim (onlar bu işin piri sayılıyor) ama hiç bebek uyutmak aklıma gelmemişti, üşenmeyip yarın eve kanca takayım da bakalım neler olacak göreyim.

Bence de hamakta uyumak son derece keyifli ve sağlıklı. İkinci bebeğimi ilk günden hamağa yatıracağım. Yerlilerin ve eskilerin dünya hakkında bildikleri kesinlikle bizim bildiklerimizden daha derin.

Merhaba, hamağa yatırınca feryadı basan kızım simdi hamak harici bir yerde uykuya dalmak istemez oldu, sevinsem mi üzülsem mı bilemedim :) uykuya dalışı kısaldı sayılır , yine bir süre debeleniyor tabi:) Nasıl oldu derseniz, Parkta sallanmanın tadını alınca hamağına da ısındı kuzum :) sıcak yaz günü olması hasebiyle hamağı hep balkonda, orda uyuyor prenses, gece yatağına alınca basıyor çığlığı, 9,5 aylık olduk, diş derdimiz de var , iyi geliyor balkonda hamak sefası sanrım. Sallamak beyne hasar veriyor diyor millet, bu da canımı sıkıyor :(

Offff, nasıl bir yük kalktı omuzlarımdan anlatamam :) Hamakta uyutmayı dert etmeyin. Hamağın içine sığamayacak kadar büyüdüklerinde, kendiliklerinden vazgeçiyorlar. Benim kızım da düzenli olarak hamakta uyumasına rağmen, 21. ayında evde hamakta uyumayı kesmişti; sadece dışarıdaysak hamakta uyuyordu. Şu anda 33 aylık. Hala hamakta yatabiliyor. Ama artık dışarıdaysak ya kendi kendine uyumayı ya da uyumadan günü geçirmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla hamak kullanımımız çok azaldı.
Zekâ doğuştan gelen bir özelliktir. Doğuştan gelen özellikleriyle övünen insanları sevmem. Bu nedenle kendi zekamdan ya da kızımın zekasından bahsetmek de istemiyorum. Ben kendim ayakta sallanarak uyurmuşum. 9 yaşına kadar sallandığımı hatırlıyorum. Şu kadarını söyleyeyim, genel zekâ testi taramalarında %1'lik bölüme giriyorum. Kızıma zekâ testi yaptırtmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. İleride kendi merak ederse gitsin yaptırsın. Zira zekâ kendi başına hiçbir işe yaramaz. Ama beyninin herhangi bir şekilde zarar görmediğine eminim. Son derece algıları açık bir çocuk.

Ayrıca size beyin hasarından bahsedenlere, Anadolu köylerinde çocukların doğar doğmaz beşiklere yatırılıp sallandığını; hatta evin yaşlısının gün boyu beşik salladığını hatırlatıp muhtemelen kendi anne babalarının, ya da dede ve ninelerinin bu şekilde büyümüş insanlar olduklarını da söyleyebilirsiniz.

Beyin hasarı sallanmaktan değil, sarsılmaktan oluşabilir. Eğer çocuğa kızıp da şiddetli şekilde sarsarlarsa, işte o zaman bir beyin hasarından korksunlar. Yoksa hamakta sallanan insanın beyninde hasar masar olmaz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...