Tgrt Haber
22 Şubat 2021 12:29

Bebeklerde Tırnak Bakımı Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Yenidoğan bebeklerin çoğunun tırnakları uzun olur. Uzun tırnaklar, bebekler için tehlikeli ve sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle neşeli veya huzursuz olduklarında bebeklerin ellerini yüzüne götürüp uzun tırnakları ile yüzünü çizerek, kendi kendisini yaralamasına neden olabilir. Diğer taraftan uzun tırnakların iç kısmı kir ve bakteri barındırır. Bu sebeple yenidoğan bebeklerin tırnaklarının kesilmesi gerekir. Bu haberimizde; "Bebeklerde tırnak bakımı, Yenidoğan bebekte tırnak bakımı nasıl olmalı?, Yeni doğan bebeğin tırnağı ne zaman kesilir" gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız...

Bebeklerde Tırnak Bakımı Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bebeklerde Tırnak Bakımı,,Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?,,bebek tırnak makası,,bebeklerde tırnak kesimi,,yenidoğan tırnak kesimi,,Bebek tırnak makası Nasıl Olmalı,,Yeni doğan bebeğin tırnağı ne zaman kesilir Diyanet,,Bebeğimin tırnağını kes

Yenidoğan bebeklerin tırnaklarını kesmek çoğu anne için zor ve ürkütücü gelebilir. Bu sebeple ebeveynler bebeklerinin tırnak kesme işlemini geciktirmeden yapmaları bebeğin sağlığı için önemli olduğunu belirtmiş olalım. Çünkü bebeklerde tırnakların fazla uzaması kendilerini tırmalayarak zarar vermesine neden olabilir.

Yenidoğan çoğu bebeğin tırnakları çok yumuşak ve narin görünse de çok keskin olduğunu söylemiş olalım. 

Yenidoğan bebeğin tırnaklarını eğer 6 haftalık oluncaya kadar kesilmesini istemiyorsanız bir takım önlemler alarak bebeğin kendisine zarar vermesini engelleyebilirsiniz. 

Bebeklerde Tırnak Bakımı Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Bunun için;

  • Bebeğinizin elleri için torba şeklinde eldiven giydirin.
  • Bebeğinizin ayakları için yumuşak yapılı çorap giydirin.
  • Yenidoğan bebeklerin tırnakları genelde yumuşak olur, şayet tırnağın uzun kısmı dokunduğunuzda bükülebiliyorsa bebeğinizin tırnağını parmağınızla koparıp alabilirsiniz. 
  • Bebeğinizin ellerini ve tırnaklarını temiz tutmay, sabunla ve suyla yıkamayı ihmal etmeyin.

Bebeklerde Tırnak Bakımı Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Bebeğinizin tırnaklarını rahatça kesebilmek için :

  • Tırnak etlerine zarar vermeyecek şekilde kaliteli, küçük bir manikür makası alabilirsiniz.
  • Şayet manikür makası ile yapamayacağınızı düşünüyorsanız normal bir tırnak makası kullanabilirsiniz.
  • Bebeğinizin tırnaklarını banyodan sonra, hareketsiz olduğu uykudayken kesebilirsiniz.
  • Bebeğin tırnaklarını çok kısa kesmemeye özen gösterin. Kısa kesilen tırnakların hem enfeksiyon kapmaya hem de bebeğinizin tırnak etine zarar verip kanamasına neden olabilir.

Bebeklerde Tırnak Bakımı Yenidoğan Bebekte Tırnak Bakımı Nasıl Olmalı?

Diğer taraftan, bebekler enerjilerini, ellerini, kollarını sallayarak, kafalarını çevirerek enerjilerini atarlar. Eğer bebeğinizin tırnaklarını uyanıkken kesmek istiyorsanız zorlanmayı da göze almanız gerekecek. Özellikle tırnak makasını gören bebeğiniz makası merak edip ona dokunmak isteyecek ve siz merakını gidermezseniz huysuzlanmaya başlayacaktır. Bu yüzden bebeğin canını yakmaktan ve incitmekten korkan anne ve babalar, korkuya ve heyecana kapılmadan dikkatlice bebeğin tırnağını birlikte kesmelerini öneriyoruz. 

Bebeğinizin tırnağını yuvarlak deği düz kesmelisiniz.

Sağlıklı günler diliyoruz... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...