Tgrt Haber
26 Mart 2018 10:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Benzine 12 Kuruş Zam! | İşte Benzin Fiyatları

27.03.2018 Salı gününden geçerli olmak üzere Benzin grubunda 12 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Benzine 12 Kuruş Zam! | İşte Benzin Fiyatları
benzin,,benzin fiyatları,

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası’nın internet sitesinde duyurdu. Benzinin litre fiyatında en son 1 hafta önce zam yapılmıştı. 21 Mart’ta 15 kuruş zamlı olmuştu. Benzine bir haftada ikinci zam. Yurdun bazı noktalarında benzinin litresi 6 TL’yi geçti.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamada, “27.03.2018 Salı gününden geçerli olmak üzere Benzin grubunda 12 kuruş fiyat artışı beklenmektedir.Motorin grubunda 26.03-27.03.2018 tarihlerinde fiyat değişikliği beklenmiyor.” denildi. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyat ve rekabete göre bazı şehirlerde küçük çaplı değişiklikler olabilir.

Benzin Neden Zamlanıyor?

Benzin fiyatlarındaki artışların uluslararası piyasalardaki arz talep dengesi, ham petrol ve işlenmiş ürün fiyatlarındaki değişimler ile dolar kurundaki artışlardan kaynaklandığını belirtildi. Dolar arttı, benzin zamlandı. Piyasalarda yaşanan gelişmelere bağlı olarak, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki ABD Doları'nın kurunda önemli artışlar yaşandı. Bunlar Türkiye'ye de yansıdı ve ABD Doları son dönemde değer kazandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...