Tgrt Haber

Bilmukabele ne demek? Bilmukabele kelime anlamı nedir? TDK'ye göre bilmukabele...

27 Ekim 2021 15:12
Bilmukabele ne demek? Bilmukabele kelime anlamı nedir? TDK'ye göre bilmukabele...
kelime,bilmukabele,kelime anlamı,bilmukabele ne demek

Türkçe kelime hazinesi bakımından oldukça zengin bir dildir ve birçok dilden de beslenmektedir. Günlük hayatta sık sık duyduğumuz ama tam anlamını bilmediğimiz kelimelerden biri olan "bilmukabele" ne demektir? Bilmukabele Türkçe bir kelime mi? Detaylar haberimizde!

Türkçe, kelime ve anlam bakımından zengin bir dildir. Peki, hayatın akışında sık sık duyduğunuz kelimelerin anlamını ne kadar biliyorsunuz? Bilmukabele kelimesinin tam karşılığı nedir? Bilmukabele kelimesinin doğru kullanımı, kökeni ve anlamı haberimizde...

BİLMUKABELE NE DEMEK?

Bilmukabelenin TDK'ye göre anlamı:

  • Karşılık olarak
  • Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz.

BİLMUKABELE KELİMESİ CÜMLE İÇERİSİNDE DOĞRU KULLANIM ÖRNEKLERİ

Bilmukabele kelimesinin cümle içinde kullanımı şu şekildedir:

- Hürmetler ederim.

-Bilmukabele

BİLMUKABELE KELİMESİ NASIL KULLANILIR?

Sözcüğün Türk Dil Kurumu sözlüğünde doğru yazılışı "bilmukabele" şeklindedir. Bazı kelimelerde olduğu gibi, kelimenin yanlış kullanımı zaman içinde doğru gibi kullanılmaya başlanabiliyor. "Bilmukabele" kelimesinin sorulan herhangi bir soru karşısında kullanımı bulunmaktadır. Kelime bitişik kullanılır. Arapça kökenli bir kelimedir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...