Tgrt Haber
09 Eylül 2022 10:37 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 10:45

Bonita Hair Clinic işletmecisi Vedat Aktepe saç ekiminde akılda kalan sorulara açıklık getirdi

Sağlık turizmi alanında faaliyetlerine devam ettiklerini ifade eden Bonita Hair Clinic İşletmecisi Vedat Aktepe, saç ekimine yönelik “Saç ekimi öncesinde hastaların akıllarına pek çok konunun takıldığını görüyoruz. Öncelikle belirtmek gerekir ki hem saç ekimi öncesinde hem de sonrasında birçok konuya dikkat edilmeli.” ifadelerinde bulundu.

Bonita Hair Clinic işletmecisi Vedat Aktepe saç ekiminde akılda kalan sorulara açıklık getirdi
saç ekimi

Saç ekimini düşünen birçok kişinin saç ekimi için doğru aday olup olmadıklarını merak ettiğini belirten Aktepe, konuyla ilgili açıklamalarına bu konu üzerinden devam etti: “Saç ekimi öncesinde yapılan saç analizleri, kişilerin saçlarında meydana gelen dökülmelerin yoğunluğunu anlama noktasında çok önemli. Bu nedenle titiz bir şekilde saç analizi yapılmalı. Saç dökülmelerinde belirli bir skala bulunuyor. Tip 2 ve sonrasına dahil olan saç dökülmelerinde saç yapısının ekime uygun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu tür dökülmeler, ciddiye alınması gereken dökülmeler olarak karşımıza çıkıyor.”

“Doğru Yöntem ile Gür Saçlara Sahip Olabilirsiniz”

Saç ekimi öncesinde hastaların pek çok konu üzerinden araştırma yaptıklarını belirten Vedat Aktepe, konu hakkındaki açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Hastalar, saç ekimi öncesinde birçok konuyu merak ediyor. Bu durum oldukça doğal. Her şeyden önce hastaların merak ettikleri konu, ekim sonrasında gür saçlara ulaşıp ulaşamayacaklarıdır. Eğer doğru saç ekimi yöntemi kullanılır, saç ekimi titizlikle yapılırsa gür saçlara ulaşmamak mümkün değil. Tabi bu noktada hastaların saç yapısının da önemli bir konumda bulunduğunu söylemek olanaklı.”

“Saç Ekiminde Hem Öncesi Hem Sonrası Önemli”

Saç ekiminde hem öncesi hem de sonrasının çok önemli olduğunu belirten Vedat Aktepe, hastalara da iş düştüğünü ifade etti: “Saç ekimi öncesinde titiz muayeneler yapılmalı, saç yapısına göre tercih edilecek saç ekim yöntemi belirlenmeli. Bunun yanı sıra hastanın saç ekim uygulaması öncesinde kullandığı ilaçları doktoruna bildirmesi gerekiyor. Bununla birlikte alkol ve sigara tüketimi, saç ekimi öncesinde sakıncalı olacaktır. Bunun yanı sıra ekim sonrasında da saç ekimi yapılan bölgenin darbelere karşı korunması gerekiyor. Aksi halde istenilen sonuca ulaşmak imkânsız olacaktır. Bu nedenle hastaların doktorun tavsiyelerine uyması çok önemli.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...