Tgrt Haber

Bugün hava yağışlı ve yağmurlu, Türkiye geneli hava durumu

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2024 08:06 - Güncelleme : 06 Mart 2024 08:11
Bugün hava yağışlı ve yağmurlu, Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı! Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte, il il 6 Mart 2024 Çarşamba hava durumu ve detaylar...

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı! Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte, il il 6 Mart 2024 Çarşamba hava durumu.

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağını, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağışların beklenildiğini duyurdu.

6 MART TÜRKİYE'DE YAĞIŞ DURUMU

 Bugün Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Giresun, Trabzon, Rize, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ise çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI 

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bugün hava yağışlı ve yağmurlu, Türkiye geneli hava durumu - 1. Resim

RÜZGAR DURUMU 

Genellikle güney ve doğu yönlerden esecek olan rüzgar, öğleden sonra batı kesimlerde kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Bu durum, özellikle dikkatli olunması gereken bir faktör olarak öne çıkıyor.

BUGÜN 6 MART ÇARŞAMBA TÜRKİYE GENELİ HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye bugün yağışlı bir güne uyanacak. Hava kapalı olacak, dışarıda vakit geçirecekler dikkatli olmalı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...