Tgrt Haber
24 Ocak 2020 10:08

Cevizin faydaları, taze cevizin faydaları, cevizin faydaları ve zararları nelerdir?

Ceviz için, sadece besleyici bir yiyecek demek haksızlık olur çünkü cevizler; sağlıklı yağlarla, liflerle dolu bir vitamin ve mineral bombasıdır. Bu bakımdan, herkesin tüketmesi oldukça faydalı bir yiyecektir. Çocuktan yaşlıya herkes tüketebilir. Sadece bazı cilt hastalılarında ceviz önerilmemektedir. Bu da sedef ve egzama gibi hastalıklardır.

Cevizin faydaları, taze cevizin faydaları, cevizin faydaları ve zararları nelerdir?
Cevizin faydaları, taze cevizin faydaları, cevizin faydaları ve zararları nelerdir,

Cevizin faydaları

Ceviz için, sadece besleyici bir yiyecek demek haksızlık olur çünkü cevizler; sağlıklı yağlarla, liflerle dolu bir vitamin ve mineral bombasıdır. Bu bakımdan, herkesin tüketmesi oldukça faydalı bir yiyecektir. Çocuktan yaşlıya herkes tüketebilir. Sadece bazı cilt hastalılarında ceviz önerilmemektedir. Bu da sedef ve egzama gibi hastalıklardır.

Cevizin faydaları

1.    LDL, kötü kelesterolün yükselmesine engel olarak, onu normale seviyelerde tutmaya yardımcı olur.
2.    Omega 3 yağı bakımından diğer fındıklara göre oldukça yüksektir. 28 gram cevizde, 2,5 gram omega 3 bulunur. Bu bakımdan kalp damar sağlığına faydası oldukça fazladır. Kalp damarlarının birbiriyle olan uyumu konusunda onlara yardımcı olur. Kalp hastalığı risklerini azaltır.
3.    Enflamasyon, kalp hastalığı, tip 2 diyabet, Alzheimer hastalığı ve kanser gibi birçok hastalığın kökenidir ve oksidatif stresden kaynaklanır. Cevizde bulunan polifenoller, bu hastalıkların kaynağı ile savaşmaya yardımcı olur.
4.    Bağırsaklardaki yararlı bakterilerin, iltihaplara karşı savaşmasını sağlar.
5.    Ceviz yemek sadece sizi değil, bağırsağınıza da yararlıdır çünkü bağırsaklarda yaşayan faydalı bakterileri de besler. Bu da bağırsak sağlığınızın gelişmesine neden olur ve hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur.
6.    Yapılan araştırmalarda; ceviz yemenin meme, prostat ve kolorektal kanserler de dahil olmak üzere belirli kanser risklerini azaltmaya yardımcı olduğu belirlenmiştir.
7.    Cevizler kaloridir ancak çalışmalar cevizlerden emilen enerjinin diğer besin maddelerine göre beklenenden %21 daha düşük olduğunu göstermektedir. Bu nedenle kilo vermeye ve tokluk hissine yardımcı olur.
8.    Ceviz yemek, tip 2 diyabetin kontrol altına alınmasına ve hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur çünkü ceviz, kilonuzu kontrol etmeye yardımcıdır bu da kan şekeri kontrolü üzerinde etkili olmasını sağlar.
9.    Uzmanlar, günde bir porsiyon yani yaklaşık 28 gram kadar ceviz yemenin, kalp hastalıklarına ve inme risklerine engel olduğunu bildirmektedir.
10.    İlerleyen yaşlarda meydana gelen fiziksel aktivitelerin azalması ve hareketliliğin düşmesi gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olarak sağlıklı bir yaşlanma dönemi geçirmenize yardımcı olur.
11.    Beyinde meydana gelecek iltihapların önlenmesinde ve beyin fonksiyonlarının olumlu çalışmalarında oldukça etkilidir.
12.    Ceviz düzenli yemek, ideal olmayan beslenme alışkanlıklarının sperm sağlığı üzerindeki potansiyel zararlı etkilerini önlemeye yardımcı olur. bu özellikle beslenmesine dikkat edemeyen beylerin, üreme sağlığına olumlu katkısı olduğu anlamına gelmektedir.
13.    Günlük 43 gram ceviz tüketmek, kalp hastalığı riskine katkıda bulunan zararlı kolesterol ve trigliserit düzeylerini düşürmeye, yardımcı olur.
14.    Cevizi, diyet yaparken de sayısız yemeğe ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu sayede hem daha uzun süre tok kalır hem de cevizin içinde bulunan mineral ve vitaminlerden alabilirsiniz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...