Tgrt Haber
31 Ekim 2019 09:40

Cheesecake tarifi, Cheesecake nasıl yapılır, Çilekli Cheesecake tarifi

İşte damaklara lezzet, sofralara şıklık, dillere destan olan Cheesecake tarifi… Cheesecake yapmak zor olarak bilindiğinden, misafir sofraları için hazırladığınızda ne kadar zahmetli bir tatlı hazırladığınız düşünülecektir fakat bu efsane tatlının en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Cheesecake tarifi, Cheesecake nasıl yapılır, Çilekli Cheesecake tarifi
Cheesecake tarifi, Cheesecake nasıl yapılır, Çilekli Cheesecake tarifi,

İşte damaklara lezzet, sofralara şıklık, dillere destan olan Cheesecake tarifi… Cheesecake yapmak zor olarak bilindiğinden, misafir sofraları için hazırladığınızda ne kadar zahmetli bir tatlı hazırladığınız düşünülecektir fakat bu efsane tatlının en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Bu tatlıyı gibi limonlu veya çilekli olarak da hazırlayabilirsiniz. Balkabaklı, ahududulu, şeftalili de hazırlanabilir.

Cheesecake hamurunun üstünü süslemeden mümkünse bir ge buzdolabında bekletin eğer vaktiniz yoksa en az3-4 saat buzdolabında beklemelidir.

İşte muhteşem lezzetiyle, kolay muzlu çikolatalı Cheesecake tarifi

Malzemeler

  • 1,5 paket yulaflı bisküvi
  • 125 gram tereyağı
  • 600 gram labne peyniri
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yumurta

Hazırlanışı

  1. Bütün malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  2. Bisküvileri rondo ile toz haline getiri.
  3. Bir tavada tereyağını yakmadan eritin ve toz haline getirdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün.
  4. Tereyağlı bisküvi karışımını iyice birbirine yedirdikten sonra yağlı kağır serdiğiniz bir kelepçeli kalıba elinizle bastırarak yayın. Buzdolabına dinlenmeye bırakın.
  5. Yumurtaları kırın ve üzerine şekeri ekleyerek köpük köpük olana dek mikserle tahmini 2 dakika çırpın.
  6. Üzerine kremayı, labne peyniri, vanilyayı, nişastayı ekleyin ve güzelce çırpın.
  7. Buzdolabında beklettiğiniz bisküvilerin üzerine yavaşça dökün.
  8. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Fırının içine yanmaz bir kapta bir miktar su koyun ki Cheesecake çatlama yapmasın.
  9. Piştikten sonra yine fırını kapatın ve Cheesecake içindeyken bir süre sönmemesi için bırakın.
  10. Soğuduktan sonra üzerini servis etmek üzereyken muzları boydan uzun uzun keserek kapatın. Ardından kaşık yardımıyla aldığınız çikolatayı muzların üzerine ve kekin kenarlarına sürün ve efsane tatlınız servise hazır.

Çilekli Cheesecake tarifi

Malzemeler

  • 250 gram bir meyve (çilek, ahududu, vişne gibi)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

  1. Bir minik tencereye çilekleri alın ve bir süre az kaynatın.
  2. Üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek hepsini püre haline getirin ve ardından çırparak kaynatın.
  3. Koyu bir kıvam alan sosu soğuttuktan sonra cheesecake in üzerine dökün.

Balkabaklı Cheesecake tarifi

Malzemeler

  • 250 gram balkabağı
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve balkabakları yumuşayana kadar kaynatın.
  2. Püre haline getirerek ezin ve soğutup Cheesecake in üzerine dökün.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...