Tgrt Haber
11 May 2020 18:57

Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?

Balgam, çeşitli şekillerde kendini belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatlardan meydana gelen sümüksü bir salgıdır. Özellikle çocuklarda görülen bu soruna karşı aileler, ''Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?'' sorularının cevabını araştırıyor.

Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?
balgam,çocuklarda balgam,öksürük

Balgam, özellikle çocuklarda çeşitli şekillerde kendini belli eden solunum yollarındaki iltihap gibi tahribatlardan meydana gelen sümüksü bir salgıdır. Vücut bu balgamı, meydana gelmek üzere olan iltihap veya tahribata karşı ince dokuları korumak için üretir. Mukus normalde vücutta her zaman bir miktar vardır fakat hastalık döneminde bu sıvı daha da fazlalaşır. Yaz aylarında havaların ani oalral değişmesi, soğuk içecek ve yiyeceklerin çok tüketilmesi balgam ve öksürük gibi hastalıkları beraberinde getirir. İşte çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır? sorularının yanıtı. 

ÇOCUKLARDA BALGAMA NE İYİ GELİR? ÇOCUKLARDA BALGAMLI ÖKSÜRÜK NE IYI GELIR? ÇOCUKLARDA BALGAM NASIL ATILIR? 

Özelliklerde çocuklarda büyük bir problem haline gelen balgam alınacak basit önlemler ve doğal yöntemlerle çözülebilir. Bunlardan bazıları: 

  • Çocuğunuzda balgam ve öksürük var ise ilk olarak yapılması gereken hekime başvurmak olmalıdır. Buna neden olan enfeksiyon var ise hekimin vereceği ilaçlarla bu kurutulmalıdır. İlerlemeye başlarsa daha ağrı geçirilebilecek durumlar yaşanmaması için beklememelidir.
  • En iyi balgam söktürücülerden biri olan ılık su içine bir miktar bal ve limon ilave ederek karıştırıp çocuğunuza içirin.
  • Ilık içecekler, boğazda gıdıklama hissi ve kuru öksürük hissini hafifletebilir.
  • Çocuğunuz hasta olduğu için banyo yapmasın daha çok hastalanır bilgisi yanlıştır. Tam tersine buhara ve sıcak suya maruz kalan çocuğun solunumunun açılmasına, boğazının nemlenmesine, mukusun yumuşayıp atılmasına neden olur.
  • Çocuğu yakmadan buhar solumasını sağlamak, mukusun yumuşamasına neden olacaktır.
  • Burun aspiratörü kullanmak da oldukça işe yaramaktadır. Bunu doktorunuza danışarak temin edebilirsiniz.
  • Rahat bir yatak ve bol yastık ile sessiz bir ortamda çocuğunuzun uyumasına yardımcı olun. Bu onların kaybolan enerjilerinin toparlanmasına yardımcı olabilir.
  • Çocuğunuz uyurken yastığını fazla koyarak dik bir şekilde uyumasını sağlayın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını bir cezvede eritin. 1 yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Ardından hemen 1 su bardağına yakın suya ekleyip, hepsini birlikte kaynatın. Ardından ılınmaya bırakın. Ilık iken çocuğunuza gidip geldikçe içirin. Bu karışım oldukça etkilidir. Öksürüğün hızlı bir şekilde iyileşmesine neden olurken diğer taraftan balgam varsa bunu atmaya da yardımcı olur.
  • Çocuklar odasına buhar makinesi yerleştirin. Bunun da içine okaliptüs yağı damlatın ve sık sık havalandırdığınız odada ilave olarak bu önlemler çocuğunuzun rahatlamasına sebep olacaktır.
  • Ayva yaprağı ile ıhlamuru bir arada kaynatın. Ardından günde 3 bardak olacak şekilde bu karışımı çocuğunuza içirin. Ayva yaprağı öksürük için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir.

Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?

ÇOCUKLARDA BALGAM NASIL ÇIKARILIR? 

Balgam çıkartmak için bu karışımı uygulayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı tereyağını bir cezvede eritin. 1 yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Ardından hemen 1 su bardağına yakın suya ekleyip, hepsini birlikte kaynatın. Ardından ılınmaya bırakın. Ilık iken çocuğunuza gidip geldikçe içirin. Bu karışım oldukça etkilidir. Öksürüğün hızlı bir şekilde iyileşmesine neden olurken diğer taraftan balgam varsa bunu atmaya da yardımcı olur.

ÇOCUKLARDA BALGAM SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR

Çocuklar bizlerin en kıymetlileridir. Bu neden herhangi bir yerde yazan herhangi bir başkasının çocuğuna iyi gelmiş ilacı asla alıp kendi çocuğunuza kullanmayacağınızı bildiğimizden sizlere bu kısımda sadece hekiminize başvurarak, reçete edilmiş ilaçları kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

ÇOCUKLARDA ÖKSÜRÜK ÇEŞİTLERİ

Mukus dolu öksürük

Boğazda mukus fıkırdıyor gibi ses çıkartır. Balgamlı bir öksürük vardır. Çocukta bu esnada, burun akıntısı, hapşırma ve hafif ateşli olabilir.

Ciğerden gelen öksürük

Nefes alınırken ciğerden gelen ses ve öksürürken kuvvetli derinden gelen bir öksürük olur. Diğer semptomlar arasında ateş, ses kısıklığı ve yutma veya nefes almada zorluk bulunabilir.

Hırıltılı öksürük

Yeni yürümeye başlayan çocuklarda daha çok görülebilen, nefes aldığında yüksek perdeli ıslık veya hırıltılı seslerin eşlik ettiği balgamlı öksürüktür. Ayrıca kusabilir, ateşi olabilir, sığ veya hızlı nefes alabilir ve uyuşuk olabilir.

Çocuklarda balgama ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük ne iyi gelir? Çocuklarda balgam nasıl atılır?

Sürekli devam eden öksürük

Gece gündüz hırıltılı solunumla birlikte durmayan bir öksürük mevcuttur ancak soğuk algınlığı semptomları yoktur.

Kronik rahatsızlıklardan kaynaklı öksürük

Ağrılı bir nefes alma, yüksek ateş, ağrı, göğüs ağrısı, kusma, titreme veya bazen dudak çevresinde mavi bir renk meydana gelir. Bununla birlikte balgamlı öksürük vardır.

Boğmaca öksürük

Kuru öksürük atakları yaşanır. Arka arkaya birçok kez öksürük meydana gelir. Çocuğunuz öksürürken genellikle yüksek perdeli ses ile öksürür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yüksel eksi20 Kasım 2022 03:44

Hocam oğlum 6 yaşında kenzi akıyor son 20 günde 2 antibiyotik bitirdi 1 balkam sökücü çok balkami var öksürürken çok dolu balkamli oksuruyor ama balkam atmıyor korkuyor lütfen yardım Not yukarıda verilen ilaçlar doktor kontrolünde verildi.

Sibel 9 Ekim 2022 23:50

Benim cocugum bronsiyal prömöni hastasi 8 gundur oksuruk varen onemlisi balagam atamiyor kulandigimiz ilaclaribramun zero pedifen asist klamer anti biyotik ilaclar bitti amma hic faydasi olmadi hastaneue goturdum sonuclar temiz cikti hocam allah rizasi icin bu balgami nasil en kolay soktururum lutfen yadimci olun

Tunahan25 Nisan 2022 05:42

Cocugumda balgam çıkaramıyor ne yapmam lazım hocam 4 yasda

Sonraki Haber Yükleniyor...