Tgrt Haber

DAEŞ petrolünü bakın kim alıyor!

02 Aralık 2015 15:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16
DAEŞ petrolünü bakın kim alıyor!
DEAŞ, petrol,

ABD'li Uluslararası İlişkiler Uzmanı Edward Joseph, DAEŞ petrolünün ticaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD Hazine Bakanlığının, DAEŞ ile Şam rejimi arasındaki petrol alışverişini ve bu ticarete aracılık yapan Rus şirketlerini ortaya çıkarmasının ardından ABD'li Uluslararası İlişkiler Uzmanı Edward Joseph'den önemli açıklamalar geldi.
El Cezire Televizyonunun canlı yayınına katılan Joseph, "Suriye Merkez Bankası’nın petrol alımı yaptığı delili ortada. Moskova gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor. ABD Hazine Bakanlığı’nın raporları her zaman gerçekleri yansıtmaktadır ve bunda hiçbir şüphe yoktur" diye konuştu.
Edward Joseph DAEŞ petrolünün resmi olarak Şam rejimi tarafından satın alındığına ve bu satışa George Haswani başta olmak üzere bir çok Rus işadamının aracılık ettiğini vurguladı, tüm bu karaborsa ticarete dair delillerin ellerinde olduğunu söyledi.

ABD'li uzman, Şam rejimi ile DAEŞ arasındaki petrol ilişkisinin bizzat resmi bir yönetim kararı olduğuna da dikkat çekerek, "eldeki deliller gösteriyor ki Esed yönetimi DAEŞ’den petrol alımı gerçekleştirmektedir. HESCO şirketinin patronu hakkında da deliller var" diye konuştu.
Uluslararası İlişkiler Uzmanı Edward Joseph ayrıca DAEŞ-Şam ve Moskova üçgenindeki petrol ilişkisinin resmi istihbarat belgeleriyle kanıtlı olduğunu söyleyerek,"bunlar resmi istihbarat bilgileridir. Bu tür iş adamlarının Suriye’deki iç çatışmadan faydalanarak DAEŞ’ten yüklü miktarda petrol alımı yaptığı, Esed’e petrol ulaşmasını sağladığı
ortadadır" dedi.
Rusların Suriye'de DAEŞ'e ait rafinerileri ya da petrol tankerlerini hedef almadığını da belirten Joseph, "ABD’nin elinde Rusya’nın DAEŞ rafinerilerini ya da kamyonlarını vurduğuna dair bir delil yok. Sadece Ruslar değil, Lübnanlı ve Kürt iş adamları da DAEŞ ile petrol ticaretini yapıyor" diye konuştu.
Joseph son olarak, "Rusya’nın DAEŞ’i vurduğunu söyleyemiyoruz. Tam aksine muhalifleri vurmaktadır bundaki amaç Esed’i ayakta tutmak. Türkiye ise oradaki DAEŞ ve Kürt silahlı varlığını istememektedir. Rusya ile Türkiye arasında bu konuda ihtilaf var . Türkiye Rusya’dan DAEŞ’e odaklanmasını istiyor. DAEŞ unsuru olmayan yerlere bomba yağdırmayı bırakmasını söylüyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak : Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...