Tgrt Haber
04 Şubat 2024 14:41 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 14:45

DEM Parti yerel seçimler için ittifak kararını açıkladı mı? DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı çıkaracak mı? DEM Parti İBB Başkan Adayı kim olacak?

31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir de hangi partinin kimi aday gösterdiği gündemde geniş yer buluyor. Dün Yeniden Refah Partisi yerel seçimler için herhangi bir ittifakta yer almayacağını duyurmasının ardından bugün DEM Parti’den de ittifak ve aday açıklaması geldi. Peki DEM Parti İstanbul’da yerel seçimlerde aday çıkaracak mı? DEM Parti yerel seçimler için ittifak kararını açıkladı mı?

Editör: Yunus Tevfik / Kaynak: TGRT Haber
DEM Parti yerel seçimler için ittifak kararını açıkladı mı? DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı çıkaracak mı? DEM Parti İBB Başkan Adayı kim olacak?
DEM Parti,Yerel seçimler,istanbul

Geçtiğimiz günler HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından gözler DEM Parti’nin İstanbul kararına çevrilmişti. Bugün DEM Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı ile ilgili açıklama geldi.

DEM PARTİ YEREL SEÇİMLER İÇİN İTTİFAK KARARINI AÇIKLADI MI?

DEM Parti bugün yapılan açıklama ile 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine İstanbul’da kendi adayları ile girme kararı aldığını duyurdu. Böylece DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ittifakta yer almayacağını açıklamış oldu. 

DEM PARTİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

31 Mart Yerel Seçimleri hakkında DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan tarafından yapılan açıklamada "9 Şubat'a kadar İstanbul dahil aday göstereceğimiz isimleri açıklayacağız. Sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda." ifadelerine yer verildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...