Tgrt Haber

Denizde Göz Yanması Nasıl Geçer? Denizde, Havuzda Göz Kızarması Neden Olur? Nasıl Geçer?

18 Nisan 2019 11:29
Denizde Göz Yanması Nasıl Geçer? Denizde, Havuzda Göz Kızarması Neden Olur? Nasıl Geçer?
Denizde Göz Yanması Nasıl Geçer?,Denizde,Havuzda Göz Kızarması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Yazın serinlemek için denize ve havuza girenlerin en çok şikâyetçi olduğu göz yanması ve göz kaşınmasının sebeplerini sizler için araştırdık. Keyifli okumalar.

Yazın sıcaklardan bunalıp havuz ve deniz sefasından sonra gözlerimizde oluşan kanlanma için genellikle bir tedaviye gerek yoktur. Kanlanma 2, 3 saat içinde kendiliğinden geçer. Fakat kanlanma geçmiyor üstüne bir de kaşıntı yapmaya başladı ise size önereceğimiz doğal tedavi yöntemlerini evinizde yaparak kanlanmayı ve kaşıntıyı giderebilirsiniz. 

Denizde Göz Yanması Nasıl Geçer? Denizde, Havuzda Göz Kızarması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Göz Kanlanmasının Sebepleri Nelerdir? Neden Olur? 

Göz kanlanmasının tam olarak bir sebebi yoktur. Ancak, göz kuruluğu, allerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit olarak bilinen göz içi iltihabı, kirpik dibi iltihabı, uykusuzluk, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruziyet, sistemik hastalıklar havuz ve denizden çıktıktan sonra suyun göz ile temasından kaynaklı göz kanlanması olabilmektedir. 

Diğer taraftan, şiddetli öksürük, şiddetli hapşırma, kusma, kabızlık hali, C vitamini eksikliği, grip ve sıtma gibi hastalıklar da gözlerin kanlanmasına neden olabilir. 

Göz Kanlanmasına Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir? 

Hemen hemen herkesin hayatında karşılaştığı göz kanlanması çoğu zaman ciddi bir sorun olmasa da çeşitli göz hastalıklarının habercisi olabilir. Herkesin başına gelen ancak pek umursanmayan göz kanlanmasında tıbbi bir tedaviye genellikle bahsettiğimiz gibi tıbbı olarak bir müdahaleye gerek yoktur. Çünkü havuz ve denizden sonra kanlanmanın bir süre sonra kendiliğinden geçtiği görülmektedir. Fakat kanlanma devam ediyorsa aşağıda önereceğimiz doğal yöntemleri evde kendiniz uygulayabilirsiniz. 

Buz Küpleri 

Göz kanlanması için buz küplerini suyu emen bir kağıt ya da pamuklu havlunun içine sarın ve kapalı gözünüzün üstünde bir süre bekletin. Göz kanlanmasını, kaşıntıyı ve ağrıyı alacaktır.

Soğuk Süt

Cam bir kaba bir miktar soğuk süt alıp küçük pamukları süte batırın. Süte batırdığınız pamuğu göz kapaklarınızın üzerine tampon yapıp 10-15 dakika bekletin. Bir süre sonra ağrıyı, kızarıklığı ve kaşıntıyı geçecektir. 

Çay Poşetleri

Kullanılmış papatya çayı ve yeşil çay demlik poşetlerini ılıdıktan sonra göz kapaklarınızın üzerinde 10-15 dakika kadar bekletin. Kanlanma geçene kadar uygulamaya devam edin. Bir süre sonra kanlanmanın, ağrının ve kaşıntının azaldığını farkedeceksiniz.

Salatalık, Patates, Elma 

Herkesin bildiği gibi, elma, patates ve salatalığın içeriğindeki vitaminlerin yatıştırıcı özellikleri vardır. Özellikle yorgun gözler için ve havuz ve denizde gözlere temas eden suyun etkisiyle kanlanan gözlerinize iyi gelecektir.

Evde elma, patates ve salatalıktan dilimlenmiş parçaları göz kapaklarınızın üzerinde bekletin. Bir süre sonra gözlerinizin rahatladığını ve kanlanmanın geçtiğini göreceksiniz. 

Denizde Göz Yanması Nasıl Geçer? Denizde, Havuzda Göz Kızarması Neden Olur? Nasıl Geçer?

Denize ve Havuza Gireceklerin Dikkat Etmesi Gerekenler:

  • Uykunuzu iyi alın,
  • Uyurken yastığınızı dik konuma getirin, 
  • Parlak ışık ve tozdan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın,
  • Göz doktorunun önerdiği güneş gözlülerinden kullanın, 
  • Havuza ve denize girdiğinizde gözlerinizi suyun içined açmayın,
  • Havuz suyu içilebilir kalitede olup olmadığını sorun, havuzun suyunu yutmayın, 
  • Havuz suyunun bakteriyolojik analizler yapılıp yapılmadığını sorun, 
  • Havuz suyunun klorlanmış olup olmadığını sorun,
  • Su sıcaklığı 27 dereceyi geçmemeli. Hava ile su sıcaklığı doğru oranlı olmalı, arada fazla fark bulunmamalı.
  • Havuz ve denize girdikten sonra mutlaka ılık su ve sabunla duş alın, 
  • Göz enfeksiyonlarına ve sudaki gözü tahriş eden maddelere karşı, deniz gözlüğü veya maske kullanılmalı,
  • Kulak enfeksiyonlarına karşı kulak tıkaçları kullanın,
  • Gözlük yerine lens kullanıyorsanız denizde ve havuzda kullanmayın. Kontak lensle suya girmek, gözün iltihaplanma ihtimalini artırır.
  • Cilt sıyrığı, kesiği, mantarı ve diğer enfeksiyonları olan kişiler, göz-burun-kulak enfeksiyonu olan kişiler, ishal olan kişiler, bu durumları iyileşinceye ya da geçinceye kadar havuza girmemelidir.
  • Havuza giren küçük çocukların, tuvalet ve havuz temizliğine dikkat etmediği göz önünde bulundurulmalıdır.

Konjonktivit rahatsızlığına yakalanan hastaların havuz ve denizden uzak durması gerekir. Göz kızarıklığının ve yanmanın, kaşınmanın rahatlatılması açısından soğuk uygulama ve suni göz yaşı ilaçlarının da faydalı olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...