Tgrt Haber
15 Nisan 2024 10:12 - Güncelleme : 15 Nisan 2024 10:23

Depremzede kira yardımları evler teslim edilene kadar devam edecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depreminin ardından vatandaşlara 1 yıl boyunca kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Vatandaşlar "depremzede kira yardımı uzatıldı mı?" sorusunun cevabını araştırıyor. Ayrıca depremzede kira yardımının ne kadar olduğu da merak ediliyor. İşte, detaylar...

Editör: Hüseyin Bahçıvan / Kaynak: TGRT Haber
Depremzede kira yardımları evler teslim edilene kadar devam edecek

6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından AFAD hak sahibi olan vatandaşlara 1 yıl boyunca kira yardımı yapacağını açıklamıştı. Bu sürenin uzatılıp uzatılmadığı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ayrıca vatandaşlar kira yardımlarının ne kadar olduğunu da araştırıyor. İşte, detaylar...

DEPREMZEDE KİRA YARDIMI UZATILDI MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından açıklanan bilgilere göre kira yardımı vatandaşlara evleri teslim edene kadar devam edecek. Evlerin ne zaman teslim edeceği konusunda da açıklama yapan Özhaseki konuyla ilgili "bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

Depremzede kira yardımları evler teslim edilene kadar devam edecek - 1. Resim

DEPREMZEDE KİRA YARDIMI NE KADAR?

Depremzedelere AFAD tarafından yapılan kira yardımı kapsamında ev sahiplerine 7 bin 500 TL, kiracılara ise 5 bin TL veriliyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...