Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 11:01

Diş ağrısına ne iyi gelir nasıl geçer evde tedavi yöntemleri

Diş ağrısına ne iyi gelir? Hemen hemen herkesin en olmadık zamanlarda başına gelebilecek olan en dayanılmaz ağrılardan biri de diş ağrısı olmuştur. Ansızın hiç beklenmedik bir anda gelen bu çok acı verici diş ağrısı ile baş etme yollarını sizler için yazımızda topladık.

Diş ağrısına ne iyi gelir nasıl geçer evde tedavi yöntemleri
diş ağrısı

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR

Diş ağrısına ne iyi gelir? Hemen hemen herkesin en olmadık zamanlarda başına gelebilecek olan en dayanılmaz ağrılardan biri de diş ağrısı olmuştur. Ansızın hiç beklenmedik bir anda gelen bu çok acı verici diş ağrısı ile baş etme yollarını sizler için yazımızda topladık. 

Diş Ağrısı Nedenleri

Bilindiği üzere diş ağrısı doğum sancısına denk gelebilecek şekilde kıyaslanmaktadır. Peki, böyle bir durumda evimizde kendimiz nasıl çözümlerle bu ağrıyı azaltabiliriz? Diş ağrısı nedenlerini dişlerde oluşan çürükler, diş eti iltihaplanmaları, diş apsesi, yapılan bir tedavi sonucu dişin hava alıyor olması, 20 lik diş (yirmi yaş dişi) problemleri olarak sıralayabiliriz. 

Diş ağrısı nasıl geçer, Diş ağrısına ne iyi gelir ?

Diş ağrılarına evde uygulanabilecek ilk yöntem dişlerin iyi bir şekilde fırçalanarak o an diş aralarına kaçan yiyeceklerin iyice temizlenmesi olabilir. Çünkü yediğimiz yemeklerin diş aralarına kaçması dişlerde baskı oluşturmasına sebep olduğu için diş ağrıları oluşabilir. Özellikle şekerli gıdaların tüketilmesinden sonra dişler mutlaka düzenli bir şekilde fırçalanmalıdır. 

Karanfil diş ağrılarını gidermede en etkili maddeleri içinde bulunduran evimizde mutlaka bulunması gereken bir ağrı kesici. Bir bardak sıcak suyun içerisine attığımız karanfilleri iyice demledikten sonra gargara yaparak verdiği uyuşukluk hissi sayesinde diş ağrılarınızı yüksek oranda azaltabilirsiniz. Karanfilleri ezerek direk ağrıyan dişe uygulayabilirsiniz. 

Sarımsak kokusu ne kadar rahatsız edici olsa da sarımsak en etkili antibiyotiktir. Bu sebeple sarımsak antibiyotik özelliği ile diş ağrılarında oldukça etkilidir. Bir diş sarımsağı iyice ezerek ağrıyan dişe koymanız hem dişte ağrıya sebep olan mikrobun temizlenmesi hem de oluşan ağrının hafiflemesi açısından oldukça etkilidir. 

Çörek Otu Ölüm hariç her derde şifa olduğu söylenen çörek otu da diş ağrılarının azaltılmasında tavsiye edilmektedir. 

Tuzlu su ağızdaki mikropların temizlenmesi ve verdiği uyuşukluk hissi ile diş ağrılarında en çok kullanılan yöntemlerden biridir. 

Diş ipi diş aralarına kaçan yiyeceklerin temizlenmesinde bir başka yöntem ise diş ipi kullanımıdır. Diş eti hassasiyeti göz önünde bulundurularak diş ipi kullanırken fazla baskı uygulamadan hafif bir şekilde diş aralarının temizliği yapılmalıdır. Aksi halde diş etinde kanamalarla karşılaşılabilinir. 

Soğuk kompres Ağrıyan dişin bulunduğu bölgeye soğuk kompres uygulamak ağrınızı almaya yardımcı olacaktır. Soğuk uygulamada en yaygın kullanılan yöntem buz ile yapılmaktadır. Buzu bir beze sararak ağrıyan dişinizin bulunduğu bölgeye ağrısını alana kadar uygulamanız diş ağrınızı hafifletecektir.  

Tabi bu geçici yöntemleri uyguladıktan sonra ertelenmeden hemen bir diş hekimine gitmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. Geçmiş olsun.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...