Tgrt Haber

Diş kanaması orucu bozar mı?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
15 Mart 2024 02:56 - Güncelleme : 15 Mart 2024 02:59
Diş kanaması orucu bozar mı?
Oruç, Diş Kanaması, Din

Diş ve dudak kanaması orucu bozar mı? Dudak kanaması ve diğer kanamalar orucu bozar mı? Oruç tutanlar için önemli bir soru olan diş kanaması orucu bozar mı sorusu, Ramazan ayının başlamasıyla beraber gündem haline gelen konulardan birisi oldu. İşte detaylar...

Oruç tutanlar için önemli bir soru olan diş kanaması orucu bozar mı sorusu, Ramazan ayının başlamasıyla beraber gündem haline gelen konulardan birisi oldu. Peki diş ve dudak kanaması orucu bozar mı? Dudak kanaması ve diğer kanamalar orucu bozar mı? Detaylar haberimizde!

DİŞ VE DUDAK KANAMASI ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, diş kanaması orucu bozmaz. Ancak çıkan kan, yutulduğunda orucu bozar. Diyanet'in verdiği bilgiye göre, yutulacak kadar kan ağızda toplanırsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. Bununla birlikte, az miktardaki kanın dikkate alınması gerekmez.

Diş kanaması orucu bozar mı? - 1. Resim

DUDAK KANAMASI VE DİĞER KANAMALAR İÇİN DURUM NE?

Diş kanamasının orucu bozup bozmadığı gibi, dudak kanaması veya vücudun herhangi bir yerinden kanamanın da aynı kriterlere göre değerlendirilmesi gerekmektedir. Kanın yutulması durumunda orucun bozulacağı ve kaza gerekeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, kanama durumlarında dikkatli olunması önemlidir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...