Tgrt Haber
11 Kasım 2021 11:59

Dolar fiyatı 10 lirayı görecek mi? 11 Kasım euro ve dolar kaç TL?

ABD enflasyonu 31 yılın en yüksek seviyesine yükselmesinin ardından dolar rekor kırdı. Güne yükselişle başlayan dolar tarihi zirvesini yenilemeye devam ediyor. Peki dolar kaç TL? Euro ne kadar? Dolar 10 TL oldu mu? 11 Kasım dolar fiyatı

Dolar fiyatı 10 lirayı görecek mi? 11 Kasım euro ve dolar kaç TL?
dolar,,fed,,euro,,döviz,

ABD'de enflasyonun 1990'dan bu yana görülen yüksek seviyeye çıkması ve tüketici fiyatları Ekimde yüzde 0,9 ile geçen yıla göre yüzde 6,2 artması dolar/TL fiyatı üzerinden etkili oldu. Beklentinin üzerinde gelen veri sonrası Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) yüzde 2'lik orta vade hedefinden de oldukça saptığı ortaya çıktı. Piyasaları Fed'in düşündüğünden daha erken faiz artışına gitmek zorunda olabileceği ihtimali de artmış oldu. Verilerin ardından dolar fiyatı rekor kırarak 9.97 TL seviyesine yükseldi. 

11 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

Dolar fiyatı Amerika Merkez Bankası (Fed) verileri sonrasında sert yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 9,94 TL civarına çıkan dolar yükselişin sürdürüyor. Vatandaşlar ve yatırımcılar ''Dolar kaç TL?'' Sorusunun cevabını arıyor. 11 Kasım 2021 Perşembe saat 12.00'de dolar 9,97 TL üzerinden işlem görüyor. 

Türk Lirası eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirimi kararından bu yana yükselişine devam ediyor. Bu sabah yaşanan dolar rekoru sonrası TL dolar karşısındaki kaybını yıl başından bu yana yüzde 33’e yükseltti. 

Dolar fiyatı 10 lirayı görecek mi? 11 Kasım euro ve dolar kaç TL?

EURO KAÇ TL? 

Türkiye'de enflasyon ve para politikası endişeleriyle yükselen dolar kuru 9,94 TL üzerine çıktı. Dolar rekoru ile birlikte Euro/TL de aynı saatlerde yükselişini sürdürdü. 11 Kasım güncel euro fiyatı 11.42 TL oldu.  

MERKEZ BANKASI AÇIKLANDI: CARİ DENGE EYLÜLDE FAZLA VERDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre, geçen yılın eylül ayında 2 milyar 335 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı ayında 1 milyar 652 milyon dolarlık fazla verdi. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı 18 milyar 444 milyon dolara geriledi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son enflasyon raporu sunumunda cari fazlanın sürdürülmesiyle uzun soluklu fiyat istikrarını yakalamanın mümkün olacağını ifade etmişti. 

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı, bir önceki yılın Eylül ayında 3 milyar 270 milyon dolar fazla vermişken, bu ay 5 milyar 581 milyon dolar fazla verdi. Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler bir önceki yılın aynı ayına göre 1 milyar 428 milyon dolar arttı ve 2 milyar 983 milyon dolar oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...