Tgrt Haber

Dolar fiyatına yeni günde yeni rekor! 12 Kasım dolar kaç TL? İslam Memiş'ten dolar yorumu

12 Kasım 2021 09:48
Dolar fiyatına yeni günde yeni rekor! 12 Kasım dolar kaç TL? İslam Memiş'ten dolar yorumu
dolar,,dolar fiyatı,,döviz,

ABD enflasyonu 31 yılın en yüksek seviyesine yükselmesiyle dolar fiyatı rekor kırdı. TCMB faiz indirimi ile Eylül ayından bu yana sert yükselişini sürdüren dolar sabah saatlerinde yükselişini sürdürüyor. Peki dolar kaç TL? 12 Kasım euro kaç TL? İşte İslam Memiş dolar yorumu ve tüm detaylar.

ABD'de enflasyon 1990'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Tüketici fiyatları ekimde yüzde 0,9 olarak geçen yıla göre yüzde 6,2 artması dolar tarihi zirvesini yeniledi. Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) yüzde 2'lik orta vade hedefinden de oldukça saptığı ortaya çıkmasıyla piyasaları Fed'in düşündüğünden daha erken faiz artışına gitmek zorunda olabileceği ihtimaliyle hareketlendi. Verilerin ardından dolar fiyatı rekor kırarak 9.97 TL seviyesine yükseldi. Bugün Türkiye’de TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek. İşte dolar kaç TL sorusunun cevabı ve tüm merak ettikleriniz. 

12 KASIM DOLAR KAÇ TL? 

ABD'nin 31 yılın rekor enflasyonu sonrasında rekor üstüne rekor kıran dolar dün tarihi zirvesini yeniledi. Dün 9,97'nin üzerine çıkan dolar/TL bu sabah zirvesini 9,98'e taşıdı. Yatırımcılar ve vatandaşlar yurt içi ve yurt dışında gelen verilerin ışığında dolar fiyatının ne kadar olacağını merak ediyor. 

Haftanın son işlem günü 12 Kasım Cuma sabah saatlerinde dolar 9,95 TL seviyelerinden işlem görüyor. ABD enflasyon rakamları sonrası uluslararası piyasalarda kuvvetlenen doların son iki günde TL karşısındaki değer artışı ise yüzde 1,5'i buldu.

Dolar fiyatına yeni günde yeni rekor! 12 Kasım dolar kaç TL? İslam Memiş'ten dolar yorumu

İSLAM MEMİŞ’TEN DOLAR REKORU YORUMU

Vatandaşlar ve yatırımcılar 10 TL sınırına dayanan dolar fiyatı hakkında araştırma yapıyor. Dolar rekor serisi hakkında açıklama yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fed’in varlık alımları ile alakalı ‘15 milyar dolarlık limiti artıracak mı, 2022’nin ortaları için işaret ettiği faiz artırımını daha öne çekecek mi?’ sorularının cevabını arayacağız. Yüksek enflasyon ve Biden’in açıklamaları bu 15 milyar dolarlık alımlarının azaltımını biraz daha azaltabilir. Bu da doları olumlu yönde destekleyebilir diye tahmin ediyorum. O yüzden dolar endeksindeki yükselişlerin bugün de devam ettiğini gördük. Haliyle hem küresel piyasalarda hem de yurt içi piyasalarda dolar fiyatındaki agresif yükselişlerin devam ettiğini gözlemliyoruz. Lira psikolojik seviyesine yakın bir yerden dönüş yapabilir. Bu yüzden panik alımı yapmama konusunda yatırımcıları uyarmak gerekiyor. 9,75 lira destek seviyesi veya 9,80 lira seviyesine kadar geri çekilme olabilir. O yüzden döviz yatırımcısının yükselişlere temkinli yaklaşması gerekiyor. Çok agresif yükselişler olduğu için mutlaka düzeltme hareketlerini beklemeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

EURO KAÇ TL? 

Uzmanlar ABD enflasyon verilerinin döviz piyasalarında etkili olmaya devam edeceğini belirtti. 12 Kasım Cuma günü euro 11,38 TL üzerinden işlem görüyor. Haftaya yükselişle başlayan euro fiyatı son ilem gününü de yükselişle kapatması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...