Tgrt Haber
27 Nisan 2020 01:18

Dünya'da En Sevilen ve En Çok Oynanan Oyunlar 2020

Karantina süresi boyunca insanlar bilgisayar ve telefon üzerinden online oyunlar oynayarak zaman geçirdiler. Oyun dünyasını öyle hafife almamak gerekir. Çünkü milyonlarca insan aynı anda online olarak oyunlar oynamaya devam ediyor… Bu oyunlara her gecen gün oyun dünyası sektörleri de yeni oyun eklemeye devam ediyor. İşte biz de makalede sizler için dünya genelinde en çok sevilen ve en çok oynanan oyunların listesini yaptık. Keyifli okumalar diliyoruz…

Dünya'da En Sevilen ve En Çok Oynanan Oyunlar 2020
oyunlar,dünyada en çok oynanan oyunlar,dünya geneli online oynanan oyunlar,oyun,Dünyada En Sevilen ve En Çok Oynanan Oyunlar

League of Legends

League of Legends

Dövüş esaslı bir strateji oyunu olan League of Legends oyununda her bir takımda beş güçlü lider bulunduran birbirine düşman 2 farklı takımın, birbirine karşı savaştıkları, üslerini kalelerini yıktıkları bir strateji oyunudur. 140 şampiyon arasında bir seçim yaparak bir serüvenin içinde hissedebileceğiniz ve dünyada en çok oynanan oyunlara arasına yer almaktadır.

Fortnite

Fortnite

Mazisi çok olmayan ve 2017 yılında piyasaya çıkan oyunu ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. Bu oyunda ise görev odaklı bir serüvenin içinde oluyorsunuz. Kimi zaman insan kimi zaman da ortaya çıkan canavarlara karşı savaşılan ve her saniyesi heyecanla oynanan oyun da dünyada en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Düşünün ki 50 milyona yakın kişi tarafından aynı anda dünya genelinde online olarak oynana bilmektedir. 

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone Heroes of Warcraft

Hearthstone'de ücretsiz oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Oyun bir kart oyunudur. Yani kart seçimi yaparken stratejilerinin de seçilebildiği, maçların yapıldığı ve her maçta 1 puan kazanıldığı, puanı 0 olan oyuncunun oyunu kaybettiği, ister oyunculara karşı ister bilgisayara karşı oynanabilen ve dünyada en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter Strike Global Offensive

Bir tür savaş stratejesi oyunu olan Counter Strike tek oyunculu ya da çok oyunculu olarak online oynanabilen bir oyundur. Oyun da silah çeşidi ve adam öldürme üzerine puan alınan bu savaş oyununda beğeni toplayan, en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Özellikle aksiyon seven insanların beğenerek oynadığı oyunu her türlü telefon, PC, PlayStation 3, Mac OS X gibi işletim sistemlerinin hemen hemen hepsini destekleyen kurulum çeşidi bulunmaktadır. 

PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds)

PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds)

Dünya'da en çok sevilen ve en çok oynanan oyunlar arasında yer alan PUBG çok oyunculu oynanılmaktadır. Oyunda 100 oyuncunun uçaktan yeryüzünde farklı noktalara atlayarak başladığı, oyun oynarken silahların ve kaskların toplandığı, giderek daralan alanda oyuncuların birbirini öldürmeye başladığı ve belli süreler içerisinde güvenli bölgeye gidilmesi gerektiği aksi takdirde can kaybettiği aksiyon ve gerilim yaşayabileceğiniz bağımlılık yapan oyunlar arasında yer almaktadır. 

Call of Duty: Black Ops 4

Call of Duty Black Ops 4

Call of Duty efsanesinin serilerinden biri olan bu oyun da ise bir savaş stratejisi oyunu olarak dünyada genelinde milyonlarca insanın online olarak oynayabildiği oyunlar arasında yer almaktadır. Oyunun konusu ve mantığı savaş oyunların daki temel ile aynıdır. Burada bir kurtarma operasyonu içerisinde yer alan oyuncular dünyada nükleer faaliyetlerde bulunan kişilere karşı operasyonların yürütüldüğü bir oyundur. Oyunun başkahramanı olan MacTavish, yanında SAS komandoları ile birlikte bir kargo gemisine sızarak oyun başlar.

Dünyada En Çok Oynanan Diğer Oyunlar 

Dünyada En Çok Oynanan Diğer Oyunlar

  • Minecraft
  • Playerunknown’s Battlegrounds
  • Overwatch
  • World of Warcraft
  • Grand Theft Auto V
  • World Of Tanks
  • Dota 2
  • Garry’s Mod
  • Rocket League
  • Ring of Elysium
  • Subnautica
  • Rust
  • Arma 3
  • FİFA serisi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...