Tgrt Haber

Duş almak orucu bozar mı?

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
15 Mart 2024 02:38 - Güncelleme : 15 Mart 2024 02:46
Duş almak orucu bozar mı?

Duş almak, banyo yapmak orucu bozar mı? Ramazan ayında oruç tutanlar için sıkça merak edilen konulardan biri olan duş alma meselesi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklığa kavuşturuldu. İşte detaylar...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, oruç ibadetini yerine getirenlerin akıllarındaki sorulardan biri de duş almanın orucu bozup bozmayacağıdır. İnternet üzerinden sıkça araştırılan bu konu, vatandaşların dikkatini çekiyor ve merak ediliyor. Peki, duş almak orucu bozar mı? İşte, merak edilenler...

BANYO YAPMAK ORUCU BOZAR MI? DUŞ ALINCA ORUÇ BOZULUR MU?

Oruçlu iken banyo yapmanın veya duş almanın orucu bozup bozmayacağı hususu, Ramazan ayında sıkça gündeme gelen bir konudur. Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre, ağız ve burundan suyun mideye ulaşmaması kaydıyla, oruçlu bir kişinin yıkanması orucunu bozmaz. Dolayısıyla, duş almak orucu bozmaz. Peygamber Efendimiz'in Ramazan ayında imsaktan sonra yıkandığına dair hadisler de bu durumu desteklemektedir. Bu nedenle, oruçlu iken duş almakta bir sakınca yoktur.

Duş almak orucu bozar mı? - 1. Resim

ORUÇLU İKEN NASIL DUŞ ALINIR?

Ağız ve burundan mideye su kaçırmamak şartıyla oruçlu kişi yıkanabilir. Su, sindirim organına ulaşmadıkça oruçlu kimsenin yıkanması, orucuna zarar vermez.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...