Tgrt Haber
15 Ekim 2021 12:56

E-devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? E devlet sosyal yardım başvuru ekran

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal yardım başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Peki e devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Kimler e-devlet sosyal yardım başvurusu yapabilir? Sosyal yardım başvurusu için gerekenler.

E-devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? E devlet sosyal yardım başvuru ekran
e-devlet,,sosyal yardım,

Sosyal yardım başvuruları için yeni bir başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal yardım başvurularının e devlet üzerinden yapılacağını duyurdu. Bakan Yanık Türkiye vizyonuna uygun olarak sosyal yardım başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağını açıkladı. İşte e-devlet sosyal yardım başvurusu detayları. 

E DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da düzenlenen Sosyal Yardımlarda Çocuk Refahı Konferansı'nda sosyal yardım başvurusu hakkında açıklama yaptı. Vatandaşlar artık farklı kurumlardan belge toplamadan e-devlet yoluyla ihtiyaç duyduğu desteğe başvurabileceğini söyledi. Peki sosyal yardım başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte adım adım başvuru süreci:  

  • T.C. kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapın, 
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına gidin, 
  • İstediğiniz alanda sosyal yardım başvurusu yapın.  

E DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN! 

E-devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? E devlet sosyal yardım başvuru ekran

KİMLER E DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU YAPABİLİR? 

Vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık e-devlet sosyal yardım başvurusu açıklamasının ardından başruvu şartlarını merak etmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı e-devlet sayfasından dileyen herkes kolayca sosyal yardım başvurusu yapılabiliyor. Ancak belirlenen bazı gruplar yardım hakkına sahip olamayacak. İşte e-devlet sosyal yardım başvurusu hakkından yararlanamayanlar: 

  • Adresinin yurt dışı olması
  • Adres gizliliği kararının olması
  • 18 yaşından küçük olması
  • T.C. Vatandaşlığının olmaması
  • Son 15 gün içerisinde hanenizden herhangi bir Sosyal Yardım Başvurusu yapanlar. 

E devlet sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Kimler e-devlet sosyal yardım başvurusu yapabilir? sorularını cevapladık. Siz de e-devlet sosyal yardım başvurusu şartları hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ümmühan 7 Aralık 2022 00:41

KANSIZ

Sonraki Haber Yükleniyor...