• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    98573
  • up
    USD
    5.7054
  • down
    EURO
    6.3972
  • down
    GBP
    7.0698
  • down
    Altın
    257.508
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 09.07.2019 - 12:02 Yorum : 0

E vitamini nelerde var, E vitamini nelerde bulunur?

E Vitamini, hücrelerinizi oksidatif strese karşı koruyan güçlü bir antioksidan grubudur. Vücudun normal çalışması için yeterli E vitamini seviyesinde olması gerekir. E vitaminini yeterince alamazsanız, enfeksiyonlara daha yatkın hale gelebilir, görme bozukluğu yaşayabilir veya kas zayıflığı yaşayabilirsiniz. Neyse ki, E vitamini yiyeceklerde fazlaca vardır. Besin emiliminiz bozulmadıkça eksik kalmanız pek olası değildir. Bununla birlikte, herkes E vitamini yönünden zengin bütün yiyecekleri yemeye çalışmalıdır.

E vitamini nelerde var, E vitamini nelerde bulunur?

E Vitamini, hücrelerinizi oksidatif strese karşı koruyan güçlü bir antioksidan grubudur. Vücudun normal çalışması için yeterli E vitamini seviyesinde olması gerekir. E vitaminini yeterince alamazsanız, enfeksiyonlara daha yatkın hale gelebilir, görme bozukluğu yaşayabilir veya kas zayıflığı yaşayabilirsiniz. Neyse ki, E vitamini yiyeceklerde fazlaca vardır. Besin emiliminiz bozulmadıkça eksik kalmanız pek olası değildir. Bununla birlikte, herkes E vitamini yönünden zengin bütün yiyecekleri yemeye çalışmalıdır.

Bu makalede ayrıca, gıda grubuna göre sınıflandırılmış, beş adet E vitamini açısından zengin besinler listesi sunulmaktadır.

E Vitamini Bulunan Yiyecekler

1. Buğday tohumu Yağı- porsiyon başına %135 DV

1 çorba kaşığı: 20 mg (%135 DV)

100 gram: 149 mg (%996 DV)

 

2. Ay çekirdeği- porsiyon başına %66 DV

1 ons: 10 mg (%66 DV)

100 gram: 35 mg (%234 DV)

 

3. Badem- porsiyon başına %48 DV

1 ons: 7,3 mg (%48 DV)

100 gram: 26 mg (%171 DV)

 

4. Fındık Yağı- porsiyon başına %43 DV

1 çorba kaşığı: 6,4 mg (%43 DV)

100 gram: 47 mg (%315 DV)

 

5. Mamey Sapote- Porsiyon başına %39 DV

Yarım meyve: 5,9 mg (%39 DV)

100 gram: 2,1 mg (%14 DV)

 

6. Ayçiçek Yağı- porsiyon başına %37 DV

1 çorba kaşığı: 5,6 mg (%37 DV)

100 gram: 41 mg (%274 DV)

 

7. Badem Yağı- porsiyon başına %36 DV

1 yemek kaşığı: 5,3 mg (%36 DV)

100 gram: 39 mg (%261 DV)

 

8. Fındık- porsiyon başına %28 DV

1 ons: 4,3 mg (%28 DV)

100 gram: 15 mg (%100 DV)

 

9. Abalone- porsiyon başına %23 DV

3 ons: 3,4 mg (%23 DV)

100 gram: 4,0 mg (%27 DV)

 

10. Çam Fıstığı- porsiyon başına %18 DV

1 ons: 2,7 mg (%18 DV)

100 gram: 9,3 mg (%62 DV)

 

11. Kaz Eti- porsiyon başına %16 DV

1 su bardağı: 2,4 mg (%16 DV)

100 gram: 1,7 mg (%12 DV)

 

12. Fıstık- porsiyon başına %16 DV

1 ons: 2,4 mg (%16 DV)

100 gram: 8,3 mg (%56 DV)

 

13. Atlantik Somon- servis başına %14 DV

Yarım fileto: 2,0 mg (%14 DV)

100 gram: 1,1 mg (%8 DV)

 

14. Avokado- porsiyon başına %14 DV

Yarım meyve: 2,1 mg (%14 DV)

100 gram: 2,1 mg (%14 DV)

 

15. Gökkuşağı alabalığı- porsiyon başına %13 DV

1 fileto: 2,0 mg (%13 DV)

100 gram: 2,8 mg (%19 DV)

 

16. Kırmızı Tatlı Biber (çiğ)- porsiyon başına %13 DV

1 orta boy biber: 1,9 mg (%13 DV)

100 gram: 1,6 mg (%11 DV)

 

17. Brezilya Cevizleri- porsiyon başına%11 DV

1 ons: 1,6 mg (%11 DV)

100 gram: 5,7 mg (%38 DV)

 

18. Mango- porsiyon başına%10 DV

Yarım meyve: 1,5 mg (%10 DV)

100 gram: 0,9 mg (%6 DV)

 

19. Şalgam Yeşili (çiğ)- porsiyon başına%10 DV

1 su bardağı: 1,6 mg (%10 DV)

100 gram: 2,9 mg (%19 DV)

 

20. Kivi- servis başına %7 DV

1 orta boy meyve: 1,0 mg (%7 DV)

100 gram: 1,5 mg (%10 DV)

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber