• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    122620
  • up
    USD
    5.9179
  • up
    EURO
    6.5586
  • up
    GBP
    7.6876
  • up
    Altın
    296.948
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 04.01.2020 - 10:54 Yorum : 0

Ekler tarifi nasıl yapılır, Ekler tarifi ve yapımı, En kolay ekler yapımı

Evde efsane bir ekler tarifi için makalemizi okumaya başlayabilirsiniz. Bu efsane tadı deneyenler oldukça memnun. Siz de evde kendinizin hazırladığı eklerler hazırlamaya hemen başlayabilirsiniz.

Ekler tarifi nasıl yapılır, Ekler tarifi ve yapımı, En kolay ekler yapımı

Evde efsane bir ekler tarifi için makalemizi okumaya başlayabilirsiniz. Bu efsane tadı deneyenler oldukça memnun. Siz de evde kendinizin hazırladığı eklerler hazırlamaya hemen başlayabilirsiniz.

Ekler tarifi

Hamuru için malzemeler

  • 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik su (250 gram)
  • 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik un (180 gram)
  • 110 gr tereyağı
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz

Pastacı kreması için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un (50 gram)
  • Yarım su bardağı toz şeker (140 gram)
  • 1 büyük su bardağı süt (350 ml)
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 70 gr sütlü çikolata
  • 70 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye 110 gram tereyağı koyun ve kısık ateşte eritin.
  2. Üzerine 250 gram su ekleyin. Bir tutam da tuz ekleyin ve kenarlarından kabarcıklar çıktığında artık diğer işleme geçebilirsiniz.
  3. Altını kapatın unu yavaş yavaş ilave edin. Spatula ile iyice ezerek karıştırın. Ocağın altını tekrar açın ve sürekli karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Kenarlara yapışmayan bir hale geldiğinde ocağın altını kapatın ve karıştırıp soğutun.
  4. Mikserle karıştırarak soğutun.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyin ve sürekli karıştırın. Yoğun ve pürüzsüz bir hale gelecek. Soğutmaya bırakın.
  6. Bu arada pastacı kremasını hazırlayalım. 2 yemek kaşığı unu bir tencereye atın. Üzerine yarım su bardağı şeker ve bir paket vanilya ekleyerek bir tutam da tuz atıp iyice karıştırın.
  7. Üzerine 350 ml sütü ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.
  8. Bu arada yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın.
  9. Yumurta sarılarının olduğu kâseye hazırladığınız ve kıvam alan sıcak muhallebiden 2 yemek kaşığı kadar ekleyin ve çırpın.
  10. Ardından yumurtaları tencereye alın ve ocağın altını kısık ateşte açın. İyice karıştırın ve muhallebi göz göz olana kadar karıştırın. Ocağın altını kapatın.
  11. Muhallebinin henüz sıcağı üzerindeyken 1,5 yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve karıştırın.
  12. Bir sos tenceresinin içine 70 gram bitter ve 70 gram sütlü çikolatayı alın. Ocağın altını açın ve eritin.
  13. Diğer tarafta soğumakta olan muhallebiyi ara sıra karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
  14. Dinlenen profiterol hamurunu bir sıkma torbasına veya kalın buzdolabı poşetine bir bardağın içine poşeti yerleştirerek dökün. Ardından eğer buzdolabı poşeti kullandıysanız ucunu birazcık kesin.
  15. Bir fırın tepsisinin yüzeyini hafif nemlendirin ve üzerine yağlı kağıt serin.
  16. Hamur dolu sıkma torbasını alın ve bir tur döndürerek iyice sıktıktan sonra, fırın tepsisine parmak uzunluğunda şeritler bırakın. Bu şeritleri keserken en kolay yöntem, bir kaşığın sapını ıslatarak kesmektir. Dilerseniz yıldız uçlu bir sıkma torbasıyla da profiterollerinizi hazırlayabilirsiniz.
  17. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında fansız olarak sadece alt üst olacak şekilde 20 ila 22 dakika arasında pişirin.
  18. Profiterollerin ilk sıcaklığı geçip biraz da serinledikten sonra arka sırt kısmının tam ortasından bir delik açın.
  19. Pastacı kremanızı bir sıkma torbasına alın ve ucunu kestikten sonra profiterolün sırtından açtığınız deliğinden içeri kremayı sıkın.
  20. Sonra ılınan ve erittiğiniz çikolatalara, profiterolün kesmediğiniz yüzeyini batırın ve servis tabağına alın.
  21. Eğer daha fazla kremalı bir profiterol elde etmek isterseniz de o zaman bir bıçak ile profiterolünüzün yanından boylu boyunca ama baş kısımlarına gelmeden çizik atın ve içini görebilecek kadar hamuru ikiye ayırın. ardından tüm içi krema ile doldurarak çikolataya batırıp servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber