Tgrt Haber

Erzincan Valisi kimdir? Vali Hamza Aydoğdu kaç yaşında, nereli?

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 16:47 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 16:53
Erzincan Valisi kimdir? Vali Hamza Aydoğdu kaç yaşında, nereli?
Erzincan,

Erzincan'da bugün meydana gelen maden kazasının ardından açıklamalarda bulunan Erzincan Valisi olan isim gündemde yer aldı. Vatandaşlar ise Erzincan Valisi kim merak etti. Erzincan'ın Valisi olan Hamza Aydoğdu'nun hayatı ise araştırılanlar arasında yer aldı. Detaylar...

Erzincan'ın Valisi olan Hamza Aydoğdu'nun kim olduğu merak edilenler arasında yer aldı. Gündemde yer alan Erzincan ile ilgili merak edilenler arasında ise Erzincan Valisi yer aldı. Kimdir, kaç yaşında gibi sorular araştırılıyor. İşte detaylar...

ERZİNCAN VALİSİ KİM?

Erzincan'ın Valisi Hamza Aydoğdu'dur.

Erzincan Valisi kimdir? Vali Hamza Aydoğdu kaç yaşında, nereli? - 1. Resim

HAMZA AYDOĞDU KİMDİR?

1975 yılında Bitlis'te dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitimini Bitlis'te tamamlarken lisans eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” adlı çalışmasıyla tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” çalışması ile doktorasını tamamlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak kariyerine adım atan Aydoğdu, Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde de yer aldı. 

9 Haziran 2020 yılında 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aksaray Valisi oldu. 19 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 aralığında bu görevi yerine getirdi. 10 Ağustos 2023 tarihli 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Erzincan Valisi olarak atandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...