Tgrt Haber
22 Şubat 2021 15:44

Evde Apandisit Testi Çocuklarda Apandisit Belirtileri Nedir?

Çocukların "karın ağrısı" şikayetini çoğu kez "ilgisizlik" veya bir "gaz sancısı" sanan anne ve babalar onarılması zor bir hataya neden olabilir. Uzmanlar, karın ağrısı şikayeti ile gelen bazı çocuklarda yapılan tetkiklerde "apandisit" sorunu ortaya çıktığını ve ebeveynlerin, karın ağrısı olan çocuklarına ağrı kesici vermeden önce bir çocuk doktora muayene ettirmesi gerektiğini belirtiyorlar. Biz de bu haberimizde; "Evde apandisit testi nasıl yapılır?, Çocuklarda apandisit belirtileri nedir?" gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız...

Evde Apandisit Testi Çocuklarda Apandisit Belirtileri Nedir?
Evde Apandisit Testi,Çocuklarda Apandisit Belirtileri Nedir?,Apandisit ağrısı nasıl olur?,Apandisit tedavi edilmezse ne olur?,Apandisit patlarsa ne olur belirtileri?,Apandisit kan tahlilinde nasıl anlaşılır?

Çocuklar karın ağrısından yakınıyorsa ağrının nedenine dikkat etmeniz gerekir. Eğer ağrı bir kaç saat içinde ilerlerse, keskin ve şiddetli bir ağrıya dönüşürse  bu ciddi bir durum olduğu anlamına gelir. Apandisitten şüphe etmeniz yerinde olur. Apandisit genelde 6 yaş üzeri çocuklarda görülür fakat küçük çocuklarda da ortaya çıkabilir. Çocuğunuzda bu tip belirtiler görülüyorsa, vakit kaybetmeden doktora götürmeniz çocuğunuzun lehinedir. Aksi halde daha ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Evde Apandisit Testi Çoçuklarda Apandisit Belirtileri Nedir?

Çocuklar doktora genelde tam olarak ne hissettiklerini anlatamazlar. Bu yüzden  giderek daha da geliştirilen tanı araçları devreye girerek teşhisi kolaylaştırır. Bir çalışmaya göre, ultrasonografi ve bilgisayarlı tomografi, çocuklarda apandisit teşhisi konmasında yardımcı olan aletlerdir.

Apandisit Nedir?

Apandisit karın sağ bölümünde kalın bağırsağın kenarında dallanan bir enflamasyondur. Genellikle gençlerle, çocuklarda  görülür. Apandisitin vücutta bilinen herhangi bir işlevi olmamasına rağmen,  tedavi edilmediği durumda ciddi sağlık problemlerine neden olur.

Evde Apandisit Testi Çoçuklarda Apandisit Belirtileri Nedir?

Apandisit yırtıldığında içindeki sıvının karın boşluğuna yayılması, karın boşluğunu kaplayan zarın enflamasyonuna sebebiyet verir. Genelde apandisit rahatsızlığının nedeni apandisitin tıkanmasıdır.

Belirtileri Nelerdir?

İlk belirtileri göbek hizasından başlayıp, ağır bir şekilde şiddetlenen ve çoğu  zaman karnın sağ tarafına geçen ağrıdır. Hareketle, alınıp verilen derin solukta, öksürürken, hapsururken veya o bölgeye dokunulduğunda bu ağrı şiddetlenir. Bazı zamanlara genelde küçük çocuklarda, ağrı karnın başka bölgesinde de görülebilir.

Apandisit

İştah kaybı, bulantı ve kusma, ağrı sonrası başlayan ateş, kabızlık yine belirtileri arasındadır.

Ne Gibi Önlemler Alınmalı? 

Yırtılma riski varsa, apandisitin durumu mühim demektir ve bir an önce doktora başvurmanız gerekir.

Tedavi Şekli Nasıldır?

Apandisit ameliyatla çıkartılır (Apandisit apandektomi). Apandisit ameliyatından sonra, apandisitleri alınan insanlar sonrasında normal hayatlarına rahatlıkla ve sorunsuz devam ettirebilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...