• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    115748
  • up
    USD
    6.8651
  • up
    EURO
    7.7192
  • up
    GBP
    8.5654
  • up
    Altın
    391.802
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 30.06.2020 - 18:25 Yorum : 0

Evde Cezerye Nasıl Yapılır Havuçlu Cezerye Tarifi

Mersin ilimizin en meşhur tatlılarından biri olan, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan, görüntüsü ile iştahları açan, cezeryenin tarifini sizin için araştırdık. Cezerye yemek için Mersin'e gidemiyorsak, evde kendi imkanlarımızla Mersin cezeryesini yapabiliriz. 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik ama lezzetli tarifi açıklıyoruz.

Evde Cezerye Nasıl Yapılır Havuçlu Cezerye Tarifi

Mersin ilimizin en meşhur tatlılarından biri olan, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan, görüntüsü ile iştahları açan, cezeryenin tarifini sizin için araştırdık.  Cezerye yemek için Mersin'e gidemiyorsak, evde kendi imkanlarımızla Mersin cezeryesini yapabiliriz. 20 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik ama lezzetli tarifi açıklıyoruz.

Cezerye Arapça bir kelimedir ve anlamı havuçtur.  Bu minik lezzetli atıştırmalıklar ile tatlı krizlerini iyi bir şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca kahvenin yanına çayın yanına her türlü ikram edilebilecek bu pratik ve lezzetli tatlının tarifi denenmeye değer. Bu tarifte püf noktası kullanacağınız baharatlardır. Bu baharatlar nedeniyle metabolizmanız hızlanacak ve çok daha iyi çalışmaya başlayacaktır.

İşte evde lezzetli mi lezzetli cezerye yapımı

Bu tarifin içine iri kıyılmış Antep fıstığı ekler ve cezeryelerinizi küp şeker şeklinde hazırlayıp keserseniz, Mersin cezeryesine görüntü olarak da çok benzemesini sağlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • 8 rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi

 Üzeri için

  • Hindistan cevizi

 Yapılışı

  • 8 adet havucu güzelce rendeleyin ve geniş bir tencereye alıp ocağın altını açın. Bunları biraz karıştırın üzerine 6 yemek kaşığı toz şekeri, 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin. Havuçlar tüm suyunu çekip iyice yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Havuçlar iyice piştikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine bir paket vanilya ekleyerek hızlıca karıştırın ılınmaya bırakın.
  • Alınan havuçları elinizi yakmayacak dereceye geldiğinde 1 çay bardağı ceviz içi ile birleştirip iyice karıştırın.
  • 2 paket pötibör bisküviyi mutfak robotundan geçirin ve havuçlu cevizli karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra iyice yoğurun. Dilerseniz bu karışıma iri iri çekilmiş Antep fıstığı da ekleyebilirsiniz. 
  • Bir cam tepsinin içine iyice yoğurduğunuz havuçlu karışımı güzelce her yeri eşit olacak şekilde yayın. Üzerine Hindistan cevizini dilediğiniz kadar dökün. Tatlınız tamamen soğuyana kadar bekletin dinlendirin ve ardından dilediğiniz şekilde servis yapın.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber