Tgrt Haber
12 Aralık 2016 09:58 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

Fırat Kalkanı harekatında son durum ne? El Bab'a girildi mi? Operasyon ne zaman başlıyor. Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından bildiri dağıtıldı. Operasyon hakkında tüm haberler burada.

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!
tsk,el bab,fırat kalkanı operasyon, fırat kalkanı operasyon son dakika,

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde yaşayan sivillere uçaklardan bildiri dağıtıldığını açıkladı. Dağıtılan bildiride, "bize yardımcı olun ve bizler topraklarınızı bu hainlerden temizleyene kadar zarar görmemeleri için sevdiklerinizi en kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. Zafer Allah'ın izni ile yakındır" denildi. TSK'nın El Bab'a uçaklardan dağıttığı bildiri şöyle:" Bismillahirrahmanirrahim; değerli El Bab halkı,şeytana hizmet eden deaş terör örgütünün sizleri kullanmasına izin vermeyin. sizlerin özgürlük ve felahı için hayatını ortaya koyan özgür suriye ordusu ve kardeşlerine her zaman kapısını açan türkiye cumhuriyeti, topraklarınıza huzuru ve güveni getirmek için tüm gücüyle çaba sarfetmektedir. Bize yardımcı olun ve bizler topraklarınızı bu hainlerden temizleyene kadar zarar görmemeleri için sevdiklerinizi en kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. zafer allah'ın izni ile yakındır. Allah'ın selamı ve desteği üzerinize olsun."

EL BAB BÖLGESİNDE YAŞAYAN SİVİLLERE ARAPÇA BİLDİRİ

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

EL BAB BÖLGESİNDE YAŞAYAN SİVİLLERE TÜRKÇE BİLDİRİ

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

FIRAT KALKANI HAREKATI SON DURUM NEDİR?

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'nin Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, aralarında karargahların da bulunduğu terör örgütü DEAŞ'a ait 21 binayı, silah yüklü üç aracı, silah deposu ile tüneli imha etti, 9 teröristi etkisiz hale getirdi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yaşattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor. Harekatın 110'uncu günde, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik harekat düzenledi. Harekatla, aralarında karargah olarak da kullanılan 21 bina, silah yüklü üç araç, silah deposu ile teröristlerin gizlendiği tünel imha edildi. Hava harekatlarında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Silahlı insansız hava aracıyla da El-Bab'da DEAŞ üyesi üç terörist etkisiz hale getirilirken, silah yüklü bir araç imha edildi.

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

Harekat kapsamında, El-Bab ve civarındaki sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, masum insanların can ve mal kayıplarının önlenmesi için Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklardan çok sayıda bildiri atıldı. Bildirilerde, sivillerden DEAŞ terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgelerden uzaklaşmaları ve güvenli bölgelere geçmeleri istendi.
Terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki aramalarda bugüne kadar 2 bin 58 el yapımı patlayıcı ile 42 mayın etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

FIRAT KALKANI'NDA YARALANAN 7 ÖSO ASKERİ KİLİS'E GETİRİLDİ

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 7 askeri, Kilis'e getirilerek hastanede tedaviye alındı.
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 109 gündür sürdüğü Suriye'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile girdikleri çatışmalarda yaralanan ÖSO'nun 7 askeri, sınır hattına ulaştırıldı. Yaralı askerler, burada ambulanslara taşınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralı ÖSO askerlerinin acil servisteki tedavileri devam ediyor.

Fırat Kalkanı harekatında son durum! Son Dakika El Bab haberleri!

GENELKURMAY; DEAŞ'IN 39 MERKEZİ İMHA EDİLDİ, 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, İHA tarafından tespit edilen 4 terörist etkisiz hal getirildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 109 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 39 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. İHA tarafından Zarzur Bölgesi'nde belirlenen 4 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Dara ve Baratah meskun mahallerini büyük ölçüde ele geçirdiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın sonu durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "Özgür Suriye Ordusu tarafından, Dana ve Baratah meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; çatışmalar esnasında, DEAŞ’ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabası içine girdikleri tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik olarak yapılan hava harekatı sonucunda; barınma maksadıyla kullanılan 26 bina, 5 mühimmat deposu ve 3 silahlı araç olmak üzere toplam 39 hedef imha edilmiştir. İHA tarafından, Zarzur bölgesinde tespit edilen 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Fırat Kalkanı harekatında son durum ne? El Bab'a girildi mi? Operasyon ne zaman başlıyor. Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından bildiri dağıtıldı. Operasyon hakkında tüm haberler burada.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...