Tgrt Haber
26 Kasım 2019 11:24

Fırında karnabahar tarifi, Fırında karnabahar nasıl yapılır

Karnabahar ile yapılabilecek iki güzel tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Bu iki lezzetten biri sosu ile karnabahara lezzet katacak diğeri ise tavada pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tariftir. Misafir sofralarınıza gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Fırında karnabahar tarifi, Fırında karnabahar nasıl yapılır
Fırında karnabahar tarifi, Fırında karnabahar nasıl yapılır,

Karnabahar ile yapılabilecek iki güzel tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Bu iki lezzetten biri sosu ile karnabahara lezzet katacak diğeri ise tavada pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz nefis bir tariftir. Misafir sofralarınıza gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz.

Fırında karnabaharın lezzetli hali

Malzemeler

  • 1 kilo haşlanmış karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz, pul biber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Malzemeler

  1. Karnabaharları çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra diriliği gidene kadar haşlayın.
  2. Bir karıştırma kabına; 2 adet yumurtayı, 1 su bardağı yoğurdu, 1 çay bardağı sütü, 1 çay kaşığı kabartma tozunu, 1 çay bardağı sıvıyağı, 1,5 yemek kaşığı unu, tuzu ve pul biberi alıp bir çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  3. Haşladığınız karnabaharları, hazırladığınız karışım kabına ilave edin ve tüm karnabaharlar sosa bulandıktan sonra, karıştırma kabındaki tüm sosla beraber karnabaharları, bir fırın kabına aktarın.
  4. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip arzuya göre rendelenmiş kaşar ile süsleyerek kaşarları da fırında eriyene kadar tuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Kaşar olmadan da lezzeti harika olacaktır.

Farklı olmak isteyenlere hem lezzetli hem de çok pratik karnabahar tarifi

Malzemeler

  • 300 gr karnabahar
  • 4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 400 gr yoğurt
  • 1 dolu çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
  • 3 çorba kaşığı sıcak su

Hazırlanışı

  1. 3 çorba kaşığı zeytinyağını, ısınan tavaya döküp, üzerine ince ince kıydığınız ve bu yüzden çok ufak tanelere ayrılan karnabaharları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  2. Bu sırada, 2 diş sarımsağı ezin ve tavaya ekleyin. Çok sık karıştırmadan ara ara karıştırarak karnabaharların bazı yerlerinin koyulaşmasına izin verin.
  3. Diğer 2 diş sarımsağı da soyduktan sonra üzerine bir tutam tuz döküp bıçağın yan tarafı ile bastırarak ezin.
  4. Sarımsakları 400 gram kadar yoğurda atıp, yoğurdun üzerine, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ve 3 çorba kaşığı sıcak suyu ekleyerek kremsi bir kıvam alana kadar, bir çırpma teliyle çırpın.
  5. Bir tavada da 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Köpük köpük olmaya başladığında 1 dolu çorba kaşığı biber salçasını ekleyerek, salçanın çiğ kokusunun çıkmasını sağladıktan sonra, arzu ederseniz üzerine pul biber de ekleyerek karıştırın.
  6. Bir servis tabağına kavurduğunuz karnabaharları alın. Üzerine yoğurdu dökün ve en son salçalı tereyağı ilave edip tadına doyulmaz bu pratik karnabahar yemeğinin tadına bakın.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...