Kanal D ekranlarının sevilen programı Gelinim Mutfakta, bugün kebap çatlatan tarifi ile güne damgasını vurdu.
Köfte ve yufkanın bir araya gelerek oluşturduğu bu muhteşem lezzeti unutamayacaksınız! Hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanan, gündüz kuşağının sevilen programlarından biri olan Gelinim Mutfakta, bugün kebap çatlatan tarifi ile güne damgasını vurdu. Gelinlerin tek tek mutfağa girerek hünerlerini sergilediği yarışmada, birbirinden lezzetli kebap çatlatanlar puanlanırken, izleyiciler de bu enfes lezzetin tarifini araştırmaya başladı. İşte malzemeleri ve püf noktaları ile lezzetine doyamayacağınız kebap çatlatan tarifi…
KEBAP ÇATLATAN TARİFİ MALZEMELERİ
- 400 g kıyma
- 2 adet yufka
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı su

KEBAP ÇATLATAN NASIL YAPILIR?
- Öncelikle köfte harcı kıyma, geniş bir kap içerisine alınır.
- Ardından kıymanın üzerine rendelenmiş soğan, galeta unu, ezilmiş sarımsak, kimyon, zeytinyağı ve tuz ilave edilerek yoğurulur.
- Hazırlanan köfte harcı yarım saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Diğer tarafta yufkaları ıslatmak için kullanılacak yoğurt, yumurta ve sıvı yağ bir kase içerisinde güzelce çırpılır.
- Yufkalar tezgah üzerine serilir ve sosun her yerine gelmesine dikkat edilerek sürülür.
- Daha sonra köfte harcı yufkanın üzerine eşit olacak şekilde paylaştırılır ve rulo şeklinde sarılır.
- Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanarak dilimlenir.
- Ardından sos için tereyağı eritilir ve üzerine domates sosu dökülür.
- Yarım su bardağı su da ilave edilerek kaynatılır.
- Ardından tuz ve karabiber eklenir ve bir fırın kabı içerisine boşaltılır.
- Üzerine yufkalar sıralanır.
- 180 derecede ısıtılmış bir fırında kızarana kazar pişirilir.
- Yoğurt ve sos ile birlikte servis edilir.
- Afiyet olsun…
GELİNİM MUTFAKTA KEBAP ÇATLATAN PÜF NOKTALARI
Gelinim Mutfakta yarışmasında güne damgasını vuran kebap çatlatan tarifi için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır:
- Öncelikle yufkalar sos ile ıslatılırken, sosun yufkanın her tarafına sürülmüş olmasına dikkat edilmelidir.
- Köftelerin yufka içine eşit miktarda pay edilmesi gerekmektedir.
- Hazırlanan domates sosu fırın kabına döküldükten sonra bu sosun üzerine daha önce hazırlanmış olan köfte ruloları dizilmelidir.