Tgrt Haber
11 Mart 2014 13:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Gül, Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili açıklama yaptı

Gül, Berkin Elvan'ın vefatıyla ilgili 'Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum' dedi.

Gül, Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili açıklama yaptı
cumhurbaşkanı abdullah gül, gül'den berkin elvan açıklaması,berkin elvan'ın vefatı,gül'den başsağlığı,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Berkin Elvan'ın vefatıyla ilgili, "Bu sabah televizyonda görünce üzüldüm gerçekten. Nihayet bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Acılarını paylaşıyorum" dedi. Gül, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili olarak da bu sürelerin bir nevi cezaya dönüştüğünü, diğer taraftan uzun süre içinde karar verememenin kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Failler bulunmamış olsa, yakalanmamış olsa hadi diyebilirsiniz ki, bu kadar uzun sürebilir. Aynı gün failler yakalanmış ama bu kadar süre geçmiş. Dolayısıyla bunların çok ciddi şekilde konuşulması ve gerekli tedbirlerin yargı sürecimiz içinde hızlandırma ile ilgili alınması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili düzenlemeler aslında yapıldı da biliyorsunuz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...