Tgrt Haber
21 Temmuz 2021 18:25

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

Temmuz ayında sıcakların aşırı yükselmesiyle birlikte birçok insan güneş yanığından şikayet etmeye başladı. Güneş yanığında muzdarip olanların aklında ''Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına iyi gelen kremler hangileridir? Günel yanığı evde geçer mi? Güneş yanığına ne sürülür?'' sorualrı belirmeye başladı.

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?
güneş,güneş yanığı kremi,güneş yanığı

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte birçok insan yaz tatiline çıktı. Tatil dönüşü güneş yanığı derdine çare arayan vatandaşlar güneş yanığına ne iyi gelir, nasıl geçer sorularının cevabını arıyor. Yazın artan sıcaklarında güneşte uzun süre kalan insanlar güneş yanığı problemiyle karşı karşıya kaldı. Özellikle yüz ve omuz bölgelerinde acıya sebep olan güneş yanığı sorununu evde çözmek isteyenler, ''Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına ne sürülür?'' sorularının cevabını araştrımaya başladı.  

GÜNEŞ YANIĞINA NEDEN OLUR?  

Okulların tatil edilmesi, pandemi sonrası normalleşmenin başlaması, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla birlikte tatil bölgeleri kalabalıklaşmaya başladı. Yaz tatili için deniz kenarını tercih edenler gereken önlemleri almadığında güneş yanığı problemine maruz kaldı. Güneş kremi kullanmayanların uzun süre güneş altında kalması sonucu oluşan güneş yanığı tedavi edilmezse kalıcı lekelere ve ağrılara yol açabilir. Gerekli korumayı almadan güneş altında uzun süre kalıp güneş yanığı olan insanlarda kızartma görülürken gerekli önlemler alınmadığını bu yara haline dönüşebilir. Güneş yanığı kişinin hareket alanını daraltabilir. Güneş yanığı tedavisi için farklı yöntemler uygulanır. Bu yöntemler güneş yanığı derecesine göre değişir.  

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı nasıl geçer?

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?  

Güneş yanığı olanlar tatildeyken veya eve dönüş yolunda ''Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına ne sürülür'' sorularını sormaya başladı. Evde kolayca uygulanan yöntemlerle haftalarca sürecek olan ağrı ve yaraların önüne geçmek mümkün. Çoğu evde bulunan doğal ürünlerle güneş yanığı sorunu ortadan kaldırabilir ve güneş yanığı lekesinin kalıcı olmasının önüne geçilebilir. Güneş yanığı tedavisine iyi gelen yöntemler:  

  • Ilık suyla duş almak, 
  • Aloe vera içerikli ürünler kullanmak, 
  • Su tüketimini artırmak, 
  • Papatya özlü kremler sürmek,  
  • Yanık olan bölgeye belirli aralıklarla yoğurt sürmek, 
  • Soğultulmuş çay ile güneş yanığı olan bölgeye kompres yapmak, 
  • Ağrı ve acı oluşursa lavanta yapı kullanmak,  
  • Güneş yanığı nedeniyle kaşıntı oluşması durumunda salatalık sürmek, 
  • Güneş yanığı cildi kuruttuğundan yanık olan bölgeyi sık sık nemlendirerek çatlak ve yaraların önüne geçmek.  

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığını ne geçirir? Evde güneş yanığın nasıl geçer? sorusunun cevabını hazırladık. Siz de görüşleriniz ve sorularını yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...