Tgrt Haber
07 Aralık 2020 18:54

Hasbünallahü Ve Nimel Vekil Ne Demek? Hasbünallahü Ve Nimel Vekil'in Fazileti Ve Türkçe Anlamı Nedir?

Kur'an-ı Kerim'de Ali İmran suresinde geçen “Hasbünallahü ve nimel vekil”in ne demek olduğunu, faziletini ve Türkçe anlamını merak edip sıkça araştırılanlar için bu makalemizde; "Hasbünallahü ve nimel vekil ne demektir? Hasbünallahü ve nimel vekil anlamı nedir? Hasbünallahü ve nimel vekil'in fazileti ve Türkçe anlamı"nı okuyucularımız için açıklamaya çalışacağız. İşte Hasbünallahü ve nimel vekil ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Hasbünallahü Ve Nimel Vekil Ne Demek? Hasbünallahü Ve Nimel Vekil'in Fazileti Ve Türkçe Anlamı Nedir?
Kur&tt2;an-ı Kerim,Ali İmran suresi,Hasbünallahü ve nimel vekil ile ilgili merak edilenler,Hasbünallahü ve nimel vekil&tt2;in fazileti ve Türkçe anlamı,Hasbünallahü ve nimel vekil,Hasbünallahü ve nimel vekil anlamı nedir?

Hasbünallahü ve Nimel Vekil Ne Demek?

Hasbiyallah, Allah bana yetişir demektir. "Hasbiyallahü ve ni’mel vekil" ise, Allah bana yetişir, O, güvenilip dayanılan ne güzel vekil, demektir.

"Hasbünallahü ve ni’mel vekil" ise, Allah bize yetişir, O, güvenilip dayanılan ne güzel vekil, demektir.

Kur’an-ı kerimde, cesur müminlerin, (Hasbünallahü ve ni’mel vekil) dedikleri bildiriliyor. (Al-i İmran 173)

hasbünallahü ve nimel vekil

Hasbünallahü ve Nimel Vekil Fazileti ve Türkçe Anlamı

Hasbünallahü ve nimel vekil'in Türkçe anlamı: "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir" demektir.

Diğer taraftan, "Hasbünallahü ve nimel vekil" duasının faziletleri saymakla bitemeyecek kadar çoktur.

Gün içerisinde en az 100 defa okunması kişinin sıkıntılarından bir an önce kurtulmasına ve dualarının kabul olunmasına vesile olur.

Kişinin içinden çıkamadığı, kendisini çaresiz hissettikleri bir durum içerisinde olduklarında kişi Allah’ı bu dua ile vekil kılarak sıkıntısını Allah’a havale etmelidir.

Hz. Muhammed (s.a.v.)’in; "Sizlerden herhangi biri düşmanla karşılaşma, bela, dert, sıkıntı, sorun, keder, elem gibi karşılaştığı büyük bir olayda "Hasbünallahü ve nimel vekil" duasını okursa Allah Teala o kişiyi içine düşmüş olduğu bu durumdan sizi uzaklaştıracaktır" demiştir.

Hz. Muhammed (s.a.v.): Kim 99 defa Hasbünallahü ve nimel vekil duasını okuyup yüzüncü seferde "Nimel Mevla ve nimen nasıyr" şeklinde ilave yaparak okusun demiştir.

Hasbünallahü ve nimel vekil sözünü Nemrut tarafından ateşe atılan İbrahim (a.s.) söylemişti ve ateş kendisini Allah’ın izni ile yakmamıştı. Bir kişi zalimlerin zulmünden, tüm şerlerden korktuğu vakit Hasbünallahü ve nimel vekil deyip Allah’a sığındığında Allah o kimseyi korur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...